Ramzan Kadîrov cere mobilizarea de urgenţă pentru a distruge „orice armată occidentală”

Liderul cecen a subliniat că, împreună cu reprezentanții ministerelor de forţă, vor fi recrutate aproximativ cinci milioane de persoane fizice apte

24 sept. 2022, 15:21
Ramzan Kadîrov cere mobilizarea de urgenţă pentru a distruge „orice armată occidentală”

Liderul Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, a propus mobilizarea a jumătate dintre efectivele forţelor de interne ruse şi de securitate pentru a participa la operațiunea militară specială în Ucraina, care, în opinia sa, ar fi suficiente pentru a ”distruge orice armată occidentală”, anunță Rador.

Această declaraţie a fost postată pe canalul său de Telegram. Kadîrov a precizat că şi în cazul în care nu ar fi convocaţi rezerviștii, Federația Rusă ”dispune încă de rezerve colosale de personal, de angajați care au într-o mare măsură o bună pregătire fizică și abilități de a mânui armele, cum ar fi cei din Ministerul rus pentru Situaţii de Urgență (MCS), din Serviciul Federal al Magistraţilor (FCPP), Serviciul Federal de Securitate (FSB), Serviciul Federal de Pază şi Protecţie (FSO), Serviciul de Informații Externe din Domeniul Apărării (SVR), Serviciul Federal al Penitenciarelor (UFSIN), Serviciul Vamal Federal (FTS), Parchetul General Rus”.

Putin, turbat în plină mobilizare. L-a dat afară pe cel mai mare general care se ocupa de logistica războiului din Ucraina
El a subliniat că, împreună cu reprezentanții ministerelor de forţă, vor fi recrutate aproximativ cinci milioane de persoane fizice apte. ”Dacă sunt lăsați 50% din personal să-şi continue activitatea, atunci restul de 50%, cea de-a doua jumătate a acestora, în jur de 2,5 milioane de persoane pot distruge orice armată occidentală şi nici nu va mai fi nevoie de rezerve”, a spus el. Liderul Ceceniei consideră că șefii acestor structuri numite de el mai sus pot începe deja activitatea de optimizare a activităţii în acest sens.

Volodimir Zelenski recunoaşte: „Aproximativ 50 de militari ucraineni sunt ucişi zilnic în război. Pierderile ruşilor sunt de cinci ori mai mari”
Reamintim că pe data 21 septembrie președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind mobilizarea parțială. După cum a precizat ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, se preconizează convocarea a 300.000 de persoane, adică 1,1% din rezerva de mobilizare. Ulterior, Ministerul Apărării și Ministerul Dezvoltării Digitale al Federației Ruse au făcut precizari, anunţând lista celor care nu fac obiectul mobilizării parțiale.