Ramzan Kadîrov și-a numit fiul, în vârstă de 15 ani, în fruntea serviciului de securitate: „Cunoaște Coranul pe de rost și stăpânește bine armele”

Liderul autoritar al republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, şi-a numit duminică fiul, Adam, în fruntea serviciului său de securitate. Adam Kadîrov are deja, la doar 15 ani, un trecut controversat.

06 nov. 2023, 15:37
Ramzan Kadîrov și-a numit fiul, în vârstă de 15 ani, în fruntea serviciului de securitate: „Cunoaște Coranul pe de rost și stăpânește bine armele”
Ramzan Kadîrov și-a numit fiul, în vârstă de 15 ani, în fruntea serviciului de securitate: „Cunoaște Coranul pe de rost și stăpânește bine armele”

Ramzan Kadîrov, cunoscut pentru încălcările sistematice ale drepturilor omului în această regiune, fiind acuzat de mai multe răpiri și crime, şi-a numit fiul, pe Adam, în vârstă de 15 ani, în fruntea serviciului său de securitate.

Citește și: Ramzan Kadîrov a plătit 18.000 de dolari pentru a-și recupera calul preferat: „E doar mărunțiș”. Liderul cecen a fost ajutat de spioni ucraineni

Ramzan Kadîrov și-a numit fiul adolescent șef al serviciului de securitate

Tânărul Adam Kadîrov a fost numit șef peste securitatea administrației tatălui său, Ramzan Kadîrov, iar numirea sa a fost aplaudată și de Adam Alhanov, ministrul cecen al Sănătăţii, potrivit Agerpres.

„Îl felicit din toată inima pe Adam Kadîrov pentru numirea sa în funcţia importantă de şef al departamentului de securitate al liderului Republicii Cecenia”, a scris ministrul într-un mesaj publicat pe Telegram. Oficialul cecen a subliniat că Adam, „în ciuda tinereţii sale, are deja o mare experienţă practică” şi are un „spirit războinic puternic”, aşa că nimic nu-l va opri când vine vorba de a-şi apăra tatăl, poporul, religia şi patria. Ba mai mult, „știe Coranul pe de rost demonstrează succes în sport și stăpânit diverse tipuri de arme”.

Adam Kadîrov, decorat pentru „meritele sale” atât în Cecenia, cât şi în republica Tatarstan, a devenit subiect de controversă în septembrie anul acesta, după ce a postat pe reţelele de socializare un videoclip în care bătea un tânăr arestat pentru că ar fi dat foc unui exemplar al Coranului. Ramzan Kadîrov şi-a susţinut fiul atunci şi a declarat că este mândru de comportamentul său, în timp ce autorităţile ruse au preferat să ignore incidentul. „L-a bătut și a făcut ceea ce trebuia”, a spus Kadîrov.

Adolescentul a apărut pentru prima oară în presă în 2016, când, la vârsta de opt ani, a participat la un turneu de arte marțiale mixte la Groznîi. Conform regulilor din MMA, copiilor sub 12 ani le este interzis să participe la astfel de meciuri, astfel că luptele din Cecenia au avut loc după regulile adulților, adică fără căști sau alte obiecte de protecție de la nivelul picioarelor. La acea vreme, toți cei trei fii ai lui Kadîrov și-au învins adversarii în fața tatălui lor.

Ramzan Kadîrov conduce din 2007 republica rusă din Caucaz, cu majoritate musulmană.

Citește și: Ramzan Kadîrov ar fi în stare critică după un transplant de rinichi. Liderul cecen infirmă zvonurile cu un VIDEO