Răniţii în exploziile de la Sighet sunt duşi zilnic în sala de operaţii pentru tratamente

Cele patru persoane rănite în exploziile de la Sighetu Marmaţiei internate la Spitalul Floreasca sunt duse zilnic în sala de operaţii pentru tratamente, eventuale intervenţii de transpant de piele urmând să fie stabilite în funcţie de evoluţia stării pacienţilor, a spus profesorul Ioan Lascăr.

RomaniaTV.net
22 feb. 2012, 08:28
Răniţii în exploziile de la Sighet sunt duşi zilnic în sala de operaţii pentru tratamente

Şeful Clinicii de chirurgie plastică, reparatorie şi arsuri de la Spitalul Floreasca, profesorul Ioan Lascăr, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că pacienţii sunt în stare staţionară, evoluţia fiind favorabilă.

Pacientul în starea cea mai gravă este staţionar, uşor spre favorabil am putea spune, dar nu au fost depăşite momentele critice„, a spus profesorul Ioan Lascăr.

El a precizat că trei pacienţi sunt în secţia de Terapie Intensivă şi că încă nu se iau în calcul posibile intervenţii chirurgicale de transplant de piele.

„Aşteptăm încă vindecarea rănilor la căile respiratorii superioare, ei sunt duşi zilnic în sală pentru diverse tratamente, dar încă nu luăm în calcul eventuale intervenţii de transplant de piele, acestea urmând să fie stabilite în funcţie de evoluţia stării pacienţilor, probabil spre sfârşitul săptămânii”, a mai spus Ioan Lascăr.

Cei doi poliţişti şi patronul firmei de gaze internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală după explozia de la Sighetu Marmaţiei au fost operaţi luni. Unul dintre poliţişti este în continuare în stare foarte gravă, având arsuri pe mai mult de 70 la sută din suprafaţa corpului.

Starea uneia din cele şapte tinere rănite în prima explozie de la Sighetu Marmaţiei este bună, ea fiind transferată marţi în salon.

Cincisprezece persoane rănite în exploziile de la Sighetu Marmaţiei au fost aduse la Bucureşti.

La Spitalul de Arşi din Capitală sunt internate şase din cele şapte tinere rănite în urma primei explozii şi alţi cinci pacienţi aduşi după cea de-a doua explozie, respectiv doi pompieri, doi angajaţi ai societăţii de gaze şi notarul care avea biroul deasupra discotecii unde a avut loc explozia sâmbătă noaptea.

Ceilalţi patru răniţi în explozia de la Sighetu Marmaţiei, doi poliţişti, patronul firmei de gaze şi una dintre cele şapte fete rănite în discotecă, sunt internaţi în Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Prima explozie de la clubul din Sighetu Marmaţiei a avut loc sâmbătă, în jurul orei 0.56, cel mai probabil din cauza unei acumulări de gaze la un etaj superior al imobilului la subsolul căruia se afla discoteca, care însă nu era conectată la reţeaua de gaze. A doua explozie care i-a surprins pe anchetatorii care făceau investigaţii la faţa locului s-a produs în jurul orei 10.00 – 10.30.

Clubul unde a avut loc prima deflagraţie este situat la subsolul clădirii, iar deasupra acestuia este un cabinet notarial.

În urma primei explozii, şapte persoane au fost rănite, dintre care şase tinere au fost aduse duminică dimineaţă la Spitalul de Arşi din Bucureşti, cu un avion militar. Ele au suferit arsuri pe 30-60 la sută din suprafaţa corpului, mai ales pe faţă şi pe mâini.

În a doua deflagraţie, zece persoane au fost rănite, printre care trei ofiţeri de poliţie, doi pompieri şi un notar care avea biroul deasupra clubului.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş face cercetări în cazul exploziei de la Sighetu Marmaţiei pentru vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă şi infracţiuni prevăzute de legea securităţii şi sănătăţii în muncă.