Rapid a promovat matematic în Liga 1 chiar dacă a pierdut cu Craiova CLASAMENT

Rapid a revenit în Liga 1. Giuleștenii profită de remiza dintre ASU Poli Timișoara și CS Mioveni, scor 2-2. Cealaltă echipă promovată direct este Craiova.

17 mai 2021, 20:36
Rapid a promovat matematic în Liga 1 chiar dacă a pierdut cu Craiova CLASAMENT

UPDATE: Tehnicianul echipei Rapid, Mihai Iosif, a declarat luni seară, după meciul cu U Craiova 1948, că promovarea în Liga 1 reprezintă un vis devenit realitate.

“A fost o încărcătură extraordinară. Este un vis devenit realitate pentru noi toţi. Am plecat din noroi până la gât şi am reuşit să promovăm. De când am plecat la drum am ştiut că vom promova. Suntem fericiţi. De unde am plecat şi unde am ajuns… Nimeni nu ne dădea parcă nicio şansă”, a spus Iosif.

Rapid a promovat matematic în Liga 1, după ce CS Mioveni a obținut doar un punct în duelul cu ASU Poli Timișoara, contând pentru penultima etapă din play-off-ul Ligii 2, scor 2-2, arată Digisport.ro.

Cu două meciuri rămase de disputat pentru giuleșteni, Rapid are 49 de puncte și nu mai poate pierde locul secund, diferența față de poziția a treia, ocupată de CS Mioveni, fiind de patru puncte.

Astfel, meciul dintre U Craiova 1948 și Rapid, va pune față în față cele două echipe promovate direct în Liga 1, iar miza va fi reprezentată doar de obținerea primului loc în play-off.

Tragedie! Fratele tatălui lui Helmut Duckadam s-a spânzurat! Avea 83 de ani

După revenirea lui Mihai Iosif pe banca tehnică, în luna martie a acestui an, giuleștenii au avut o serie impresionantă, cu cinci victorii consecutive. Ulterior, Rapid a făcut mai mulți pași greșiți, inclusiv două eșecuri contra celor de la U Craiova 1948 (0-1) și Dunărea Călărași (2-3), dar au rămas pe loc direct promovabil.

CS Mioveni ajunge la 45 de puncte și nu o mai poate ajunge pe Rapid. Formația antrenată de Alexandru Pelici e sigură însă că va merge la „barajul” pentru promovare. ASU Poli ocupă ultima poziție în play-off, dar păstrează în continuare șanse matematice la „baraj”. Stă la mâna rezultatelor.

 

Începe războiul în Bănie, după ce FC U Craiova a promovat în Liga 1. Adrian Mititelu: „CS U, nici nu știi cât de mică începi să fii!”

FC U Craiova 1948 a învins-o pe FC Rapid Bucureşti cu scorul de 3-1, luni seara, în deplasare, la Buftea, în duelul nou-promovatelor în Liga I de fotbal, desfăşurat în etapa a 9-a, penultima, a fazei play-off a Ligii a II-a. Craiova încheie campionatul pe primul loc, iar Rapidul pe 2.

ADVERTISING

Claudiu Bălan a reuşit un hat-trick pentru oaspeţi (20, 45, 68), golul echipei Rapid fiind înscris de Adrian Bălan (62), dintr-un penalti inexistent.

Rapid obţinuse promovarea în prima ligă chiar înaintea partidei de la Buftea, după egalul dintre ASU Politehnica Timişoara şi CS Mioveni (2-2).

În alt meci jucat luni, AFC Dunărea 2005 Călăraşi a pierdut acasă cu 0-2 meciul cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

Clasament:

1. FC U Craiova 1948 53 puncte

2. FC Rapid 49 puncte

3. CS Mioveni 45 puncte

4. Dunărea Călăraşi 43 puncte

5. FK Csikszereda 41 puncte

6. ASU Poli Timişoara 40 puncte

U Craiova 1948 şi FC Rapid au promovat în Liga 1. Ocupantele locurilor 3 şi 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 şi 7 din play-out-ul Ligii 1.