Răpirea a cinci cehi în Liban este de natură CRIMINALĂ

Răpirea a cinci cehi, săptămâna trecută, în Liban este de natură criminală, a afirmat miercuri ministrul libanez de interne, Nouhad Machnouk, relatează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
22 iul. 2015, 20:30
Răpirea a cinci cehi în Liban este de natură CRIMINALĂ

Potrivit primelor concluzii ale anchetei, răpirea a cinci bărbați ‘este legată de mafia, trafic de droguri și arme’, a declarat ministrul libanez în vizită la Paris, citat de agenția oficială ANI.

Acestea sunt primele declarații ale unui membru al guvernului de la dispariția a cinci cehi și a șoferului lor libanez în valea Békaa (est), unde acționează traficanți de droguri, pe fondul unor tensiuni între clanuri tribale, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Cinci cehi, daţi dispăruţi în Liban. Autorităţile se tem că au fost răpiţi

De atunci, motivele răpirii au rămas un mister, dar ar putea fi legate, potrivit unor informații neconfirmate, de afacerea Ali Taan Fayyad, un libanez plasat în detenție provizorie în Republica Cehă din 2014 la cererea SUA.

Printre persoanelor dispărute se află fratele lui Fayyad și avocatul său, dar familia sa a negat orice implicare în această răpire. Praga a refuzat să facă speculații în acest caz și chiar să confirme răpirea. Cazurile de răpire sunt rare în Liban de la războiul civil (1975-1990), în cursul căruia aproximativ 100 de străini, în majoritate americani și europeni, au fost răpiți.