Răpite pentru o recompensă de 1 milion de dolari: Povestea gemenelor ţinute captive în Kenya

Gemenele unei britanice a care fuseseră răpite în Kenya,  în urmă cu două săptămâni, au fost eliberate şi s-au întors tefere în familia lor.

17 oct. 2013, 20:57

Gemenele în vârstă de 14 ani fuseseră răpite de nişte kenyeni deghizaţi în poliţişti, în timp ce se duceau la şcoală, la un colegiu de elită din Nairobi.

Fetele au fost duse apoi de către răpitorii lor într-o casă din zona de vest a capitalei kanyene, iar răpitorii au cerut familiei lor 1 milion de dolari pentru răscumpărarea lor, scrie Daily Mail.

Cât timp au stat captive, fetele au fost bine îngrijite de către cei care le răpiseră,  mai scrie publicaţia britanică. Toată ziua desenau şi scriau pe coli de hârtie „Acasă, vă rugăm” şi „Vreau să merg acasă”. Între timp, răpitorii fetelor au mai lăsat din preţul răscumpărării, cerând  doar 200.000 de dolari.

Bandiţii au fost apoi ademeniţi de către ofiţerii de securitate într-un loc din centrul oraşului, sub pretextul că familia fetelor s-a hotărât să ofere recompensa. Astfel patru dintre bandiţi au fost arestaţi. Fetele au fost eliberate din captivitate vii şi nevătămate.

Părinţii gemenelor, Tinu Mahajan  şi soţia lui, Kiran sunt proprietarii unui lanţ de 11 hoteluri din estul Africii. Unul dintre răpitori era un fost ofiţer de poliţie care fusese concediat acum 3 ani pentru presupusa lui implicare într-un raid la o bancă de unde dispăruse aproape 1 milion de dolari.