Rapoartele medicale privind starea lui Năstase, sub lupa poliţiei

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a primit, marţi, de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca mai multe copii ale actelor medicale întocmite cu privire la starea fostului premier Adrian Năstase, de la momentul internării acestuia până în prezent, se anunţă într-un comunicat remis RTV.NET.

RomaniaTV.net
26 iun. 2012, 10:24
Rapoartele medicale privind starea lui Năstase, sub lupa poliţiei

Poliţia Capitalei a solicitat Spitalului de Urgenţă Floreasca să pună la dispoziţie copiile actelor medicale privind evoluţia stării pacientului Adrian Năstase, documente necesare inclusiv pentru realizarea expertizei medico-legale, necesară pentru a se stabili dacă fostul premier poate fi transferat la Spitalul Penitenciar Rahova.

„În această dimineaţă, în urma solicitărilor repetate adresate Spitalului Clinic de Urgenţă Florească, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a primit (…) copii ale actelor medicale întocmite de la internarea domnului Adrian Năstase până în prezent. Imediat după primirea actelor de la spital, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a dispus Institutului Naţional de Medicină Legală Mina Minovici efectuarea unei expertize medico-legale care să stabilească dacă afecţiunile medicale pe care le prezintă pacientul pot fi tratate în reţeaua medicală a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi dacă aceste afecţiuni permit transportarea sa în siguranţă la penitenciarul indicat de comisie. Reamintim faptul că ieri (luni, n.r.), după primirea răspunsului de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca referitor la concluziile comisiei medicale, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a transmis o adresă către Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici şi judecătorului delegat cu executarea pentru a dispune. În cursul acestei dimineţi (marţi, n.r.), Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici a comunicat faptul că nu poate efectua o expertiză medico-legală fără a avea la dispoziţie toate actele medicale întocmite„, se arată în comunicatul citat.

Săptămâna trecută, fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, în ziua în care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul Calităţii”.

Medicul Şerban Brădişteanu este urmărit penal de DNA, în condiţiile în care există suspiciuni în legătură cu diagnosticul pus lui Adrian Năstase.

Marţi, la aproape o săptămână de la tentativa de suicid a lui Năstase, a apărut scenariul conform căruia fostul premier nu ar fi fost chiar atât de grav rănit precum au lăsat să se înţeleagă medicii de la Spitalul Floreasca.