RAPORT AEP. Câţi bani au cheltuit candidaţii în campania pentru Cotroceni. Cu ce DATORII au rămas

Victor Ponta a cheltuit cei mai mulţi bani în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2014, iar Alianţa PSD-UNPR-PC a rămas cu datoriile cele mai mari, potrivit Autorităţii Electorale Permanente. Klaus Iohannis se situează pe poziţia a doua în topul cheltuielillor din campania pentru Cotroceni, la mare distanţă însă de Ponta.

06 apr. 2015, 14:56
RAPORT AEP. Câţi bani au cheltuit candidaţii în campania pentru Cotroceni. Cu ce DATORII au rămas

Autoritatea Electorală Permanentă a publicat, luni, în Monitorul Oficial, raportul privind activităţile desfăşurate de către Departamentul de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale în anul 2014.

Raportul prezintă veniturile încasate de formaţiunile care au avut candidaţi la alegerile prezidenţiale, precum şi de candidaţii independenţi, cuantumul total al datoriilor cu care au rămas partidele, dar și cine a fost sancționat pentru nereguli în cheltuirea banilor în campania electorală din octombrie – noiembrie 2014.

Potrivit raportului AEP, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a cheltuit cea mai mare sumă de bani în campania prezidențială, iar alianța PSD- UNPR- PC este cea mai îndatorată. PSD are de plătit datorii de aproape 14 milioane de lei.

Klaus Iohannis, candidatul PNL, a cheltuit aproximativ 7,3 milioane de lei, de aproape trei ori mai puțin decât PSD și Victor Ponta. Datoriile cu care au rămas liberalii sunt de aproape 2,8 milioane de lei.

PMP şi Elena Udrea au cheltuit peste 1,2 milioane de lei în campanie şi au rămas cu datorii de peste 660.000 de lei.

CITEŞTE ŞI Monica Macovei, prinsă cu ilegalităţi. AEP a confiscat aproape 300.000 de lei destinaţi campaniei electorale