Raport BNR: Ministerul Finanţelor a împrumutat încă două miliarde de lei la dobânzi uriaşe

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 1,794 miliarde de lei de la bănci, prin două emisiuni obligaţiuni de stat, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

RomaniaTV.net
07 mai 2020, 15:30
Raport BNR: Ministerul Finanţelor a împrumutat încă două miliarde de lei la dobânzi uriaşe

Astfel, Finanţele au atras 1,085 miliarde de lei printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitate la 41 de luni, la un randament mediu de 3,78%, şi 709,1 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont pe 6 luni, la un randament de 2,84%, informează Stiripesurse.

Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 60 de milioane de lei la randamentul stabilit joi.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în luna mai 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,065 miliarde de lei, din care 500 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount şi 3,1 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 465 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma este cu 115 milioane de lei mai mare faţă de cea programată pentru luna aprilie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Citeşte şi: Guvernul vrea să plăteasca şomaj tehnic şi după starea de urgenţă. Explicaţia premierului Ludovic Orban


loading...
Partenerii noștri