Raport şocant în Marea Britanie. Rata de mortalitate a pacienţilor cu coronavirus internaţi la terapie intensivă este aproape de 50%

Rata mortalității la pacienții cu coronavirus de la terapie intensivă este de până la aproape 50 la sută, crescând temerile cu privire la eficacitatea tratamentului.

RomaniaTV.net
30 mart. 2020, 06:48
Raport şocant în Marea Britanie. Rata de mortalitate a pacienţilor cu coronavirus internaţi la terapie intensivă este aproape de 50%

Din cele 165 de persoane tratate în Anglia, Țările de Jos și Irlanda de Nord de la sfârșitul lunii februarie, 79 au murit și 86 au fost externate, datează Centrul Național de Audit și Cercetare pentru Terapie Intensivă (ICNARC).

Alte 610 au fost primite la spital în secțiile de terapie intensivă, notează The Guardian.

Citeşte şi COVID-19. Număr record de morţi în Spania, în ultimele 24 de ore. 769 de persoane au fost răpuse de virus

Rata șocantă a mortalității îi determină pe mulți să se îndoiască de eficiența tratamentului în tratarea pacienților cu coronavirus.

NHS deschide urgent spitale în Londra, Manchester și Birmingham, care vor avea unele dintre cele mai mari unități de terapie intensivă din țară.

De asemenea, raportul a arătat că nouă dintre cele 79 de persoane care au murit în timpul studiului aveau vârsta cuprinsă între 16 și 49 de ani, în timp ce majoritatea aveau peste 70 de ani.

Un doctor a dezvăluit: „Adevărul este că destul de mulți dintre acești indivizi (aflați la terapie intensivă) vor muri oricum și există o teamă că doar îi ventilăm de dragul de a face ceva pentru ei chiar dacă nu va fi eficient. E o îngrijorare„.

Datele au indicat, de asemenea, că bărbații sunt mai predispuşi să contacteze virusul, șapte din zece pacienți de sex masculin se află la terapie intensivă. Un alt indicator a fost obezitatea, cu 70% din pacienți supraponderali pe scara IMC.

Boris Johnson are coronavirus. Anunţul oficial a fost făcut chiar de premierul Marii Britanii VIDEO

Un parlamentar și fost ministru al sănătății care lucrează în NHS a declarat că personalul serviciilor de sănătate care nu a prezentat niciun simptom de coronavirus, ar putea fi infectat din cauza apropierii lor de pacienți şi ar trebui să se numere printre cei testați.

Cifra de decese din Marea Britanie din cauza coronavirusului a crescut sâmbătă de la 260 la 1.019. În toată țara s-au testat 120.776 de persoane, iar 17.089 au fost confirmate pozitiv pentru Covid-19.

Marea Britanie antrenează câini pentru a depista Covid-19

O organizație caritabilă britanică a făcut echipă cu oamenii de știință pentru a vedea dacă câinii ar putea ajuta la detectarea COVID-19 prin simțul lor intens de miros, potrivit AFP.

Câinii de detecție medicală vor lucra cu Școala de Igienă și Medicină Tropicală din Londra (LSHTM) și cu Universitatea Durham din nord-estul Angliei pentru a determina dacă caninii ar putea ajuta diagnosticul.

Organizațiile au spus că au început pregătirile pentru antrenarea câinilor şi va dura șase săptămâni „pentru a ajuta la furnizarea unui diagnostic rapid, neinvaziv, spre sfârșitul epidemiei„.

Citeşte şi: Boris Johnson are coronavirus. Anunţul oficial a fost făcut chiar de premierul Marii Britanii

Câinii au mai fost antrenaţi pentru a detecta boli precum cancer, Parkinson și infecții bacteriene prin mirosirea probelor prelevate de la pacienți.

De asemenea, pot detecta modificări subtile ale temperaturii pielii, ceea ce îi poate face utili pentru a determina dacă o persoană are febră.