Raportarea violenţelor asupra minorilor devine obligatorie în Spania

Guvernul spaniol a adoptat marţi un decret care are ca scop protecţia copiilor în faţa violenţelor. Raportarea abuzurilor de către orice persoană asupra minorilor devine obligatorie, iar perioada în care victimele pot raporta violenţele suferite în perioada în care erau minore a fost prelungită.

RomaniaTV.net
09 iun. 2020, 16:01
Raportarea violenţelor asupra minorilor devine obligatorie în Spania

Aproximativ 38.000 de minori au fost victime ale violenţelor în Spania în anul 2018, însă guvernul estimează că numai unul din cinci astfel de acte comise împotriva copiilor este raportat, ceea ce înseamnă că numărul total ar putea fi de cinci ori mai mare.

Citeşte şi: Româncă acuzată că şi-a ucis soţul italian. Cine e cea care l-a omorât pe capul mafiei din Italia

„Este un pas istoric pentru ca generaţiile actuale şi viitoare de copii şi adolescenţi să crească fără violenţă”, a spus vicepreşedintele Pablo Iglesias, care este responsabil de drepturile sociale, după o şedinţă de guvern care a avut loc marţi.

Conform legislaţiei actuale, odată ce împlineşte 18 ani, victima are un interval de timp limitat în care poate denunţa un abuz suferit, variind de la cinci la 20 de ani în funcţie de gravitatea faptei. Noua lege ar prelungi perioada până când victima ar împlini 30 de ani în cazul faptelor grave, ceea ce le oferă efectiv victimelor mai mult timp să raporteze abuzurile severe.