RAPORTUL medicilor în cazul lui Sorin Oprescu: Edilul suferă de 12 boli şi ar fi suspect de cancer

Sorin Oprescu suferă de 12 afecţiuni, se arată în raportul medicilor de la Spitalul Municipal. Avocatul edilului, Viorel Mocanu, spune că aceste afecţiuni sunt "de tip 2, 3, cu riscuri ridicate şi în variantă cronică". Potrivit unor surse medicale, Oprescu ar avea şi o suspiciune de afecţiune oncologică, însă avocatul nici nu a confirmat, nici nu a infirmat. Mocanu a spus totuşi că "nimeni nu inventează o suspiciune de o anumită afecţiune".

RomaniaTV.net
01 oct. 2015, 15:27
RAPORTUL medicilor în cazul lui Sorin Oprescu: Edilul suferă de 12 boli şi ar fi suspect de cancer

Apărarea lui Sorin Oprescu a intrat în posesia raportului medical, de la Spitalul Municipal, unde edilul a fost internat timp de trei zile.

Raportul arată că Sorin Oprescu ar suferi de 12 boli şi ar avea o suspiciune de afecţiune oncologică.  Sorin Oprescu nu doreşte ca documentul să fie făcut public, însă avocatul Viorel Mocanu a confirmat, la Antena 3,  faptul că în document se menţionează cele 12 afecţiuni

„Apărarea are raportul întocmit de către medicii de la Spitalul Municipal Bucureşti, plus setul de analize. Este adevărat că sunt cele 12 afecţiuni. Sunt afecţiuni de tip 2, de tip 3, cu riscuri ridicate şi în variantă cronică. Sunt cele care erau deja de notorietate şi care au generat şi alte afecţiuni foarte avansate.

Aşa cum se arată prin acel raport, starea de sănătate a fost agravată în ultima perioadă. Chiar şi instanţa  de judecată constată că starea de sănătatea fost agravată de stres, nerespectarea regimului alimentar şi a prescripţiilor medicale. Însă, constată că primează obiectul instrucţiei penale vs sanatatea unei persoane„, a spus avocatul Viorel Mocanu.

Întrebat dacă poate confirma că în raport se menţionează o suspiciune de nodul pulmonar, de afecţiune oncologică, Mocanu a răspuns:

„Din pacate în calitate de aparator, am obligatia sa pastrez secretul, confidenţialitatea acestor afectiuni. Nu va pot nici infirma si nici confirma. Dacă aţi aflat pe surse… Dar nimeni nu inventează o suspiciune de o anumită afecţiune.

CITEŞTE ŞI Sorin Oprescu ar putea ajunge din nou la SPITAL pentru a i se monta un nou STENT

Avocatul a mai precizat că au fost recomandate mai multe investigaţii, dar şi unele reevaluari „care nu se pot face decat daca se respecta parametrii stabiliti de la Spitalul Universitar”.

„Din punctul nostru de vedere, in arestul preventiv nu se pot respecta”, a spus Mocanu, care a refuzat să spună care este institutul unde ar trebui făcute noile investigaţii, însă apărarea va face toate demersurile pentru ca Oprescu să fie dus la spital pentru aceste analize.

„Vizeaza un set de investigatii pe care cei de la Spitalul Universitar nu au putut sa îl faca”, a explicat avocatul.

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au prelungit, miercuri seară, cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă pe numele primarului suspendat Sorin Oprescu. Decizia nu este definitivă, iar Sorin Oprescu poate face contestație.