Rareş Bogdan a făcut anunţul: Florin Cîțu va fi președintele PNL!

Rareș Bogdan susţine că Florin Cîțu va fi președintele PNL în urma alegerilor din septembrie și îl compară pe actualul premier cu prim-ministrul Italiei, Mario Draghi.

02 iun. 2021, 14:40
Rareş Bogdan a făcut anunţul: Florin Cîțu va fi președintele PNL!

Rareş Bogdan a făcut anunţul. Liberalul este de părere că Florin Cîțu este cel mai în măsură să conducă PNL, ținând cont de faptul că este un om ”care nu va concentra puterea într-o singură mână” și care poate face legătura între grupurile din partid.

Rareş Bogdan a făcut anunţul: Florin Cîțu va fi președintele PNL!

„Este un om care nu va concentra puterea într-o singură mână, nu e un spirit autocratic, nu va încerca să conducă singur tot, va încerca să delege responsabilități și să împartă puterea cu Biroul Permanent al PNL, cu ceilalți lideri importanți din PNL.

Este un om lipsit de formalisme, un om care nu are teamă de asumare, o fire empirică, nedogmatică și care înțelege că partidul trebuie modernizat și care are o relație foarte bună atât cu lideri tradiționali, cu lideri din zona clasică a partidului, de tip Emil Boc, Gheorghe Flutur, Mircea Hava, Lungu sau alți lideri importanți ai PNL, dar are o relație foarte bună, reușește să fie un liant și între noua generație, Robert Sighiartău, Rareș Bogdan, Cristian Bușoi sau alți lideri foarte tineri ai PNL.

De asemenea, este un liant între cele două curente importante, cel conservator și cel progresist, din cadrul politicii, la nivel european. Poate fi exact ce este Draghi pentru Italia astăzi, la o altă vârstă, cu o altă forță și cu altă energie. Poate fi ce a fost Aznar la un moment dat pentru Spania.

Eu cred că Florin Cîțu, pe 25 septembrie seara, va fi președintele PNL”, a declarat Rareș Bogdan la RFI.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan şi-a ales deja tabăra din care va face parte la alegerile interne de la Congresul liberal, aceasta fiind cea a premierului Florin Cîţu.

„Este nevoie de o reîmprospătare în PNL, e nevoie de un stil mai puțin protocolar, de un stil direct. Este un liant între generații Florin Cîțu, este un liant între conservatorism și progresism”, a declarat Bogdan pentru B1 TV, luni seara.

Este un pro-american și un pro-occidental convins, un om care nu face jocuri de culise care nu merge pe „e bine și așa” sau pe „spălarea” unora din PSD sau din ALDE pentru a intra pe niște poziții publice doar pentru că „o mână spală pe alta” și „amândouă spală fața””, a mai declarat Bogdan.

Citeşte şi: Florin Roman: „Cred că Florin Cîţu îşi va depune candidatura pentru preşedinţia PNL şi este bine să avem concurenţă la vârful partidului”