Rareş Bogdan acuză PSD pentru vidul legislativ de trei zile după starea de urgenţă. „PSD nu a gândit decât strict electoral”

Rareş Bogdan, prim vicepreşedintele PNL a dat vina pe PSD pentru vidul legislativ de trei zile, după încheierea stării de urgenţă şi instituirea stării de alertă. Europarlamentarul liberal e de părere că social-democraţii ajută un alt partid politic.

RomaniaTV.net
18 mai 2020, 15:36
Rareş Bogdan acuză PSD pentru vidul legislativ de trei zile după starea de urgenţă. „PSD nu a gândit decât strict electoral”

Rareş Bogdan a criticat PSD pe motiv că a încercat să boicoteze activitatea Guvernului.

„PSD nu a gândit decât strict electoral, încercând să boicoteze activitatea Guvernului, iar cei din Secretariatul General, respectiv din Minsterul Justiţiei, trebuiau să se mişte ceva mai repede. PSD ştia unde se ajunge şi a pus beţe în roate. Au gândit strict în materie electorală. Dar eu vă spun ceva… Ce face azi PSD ajută, de fapt, un alt partid politic. Electoratul PSD este în proporţie de doar 80% extrem de preocupat de drepturi şi libertăţi. Ei fac o platformă, cu inconştientă, prin purtătorii de mesaj, pentru electoratul USR-PLUS. Electoratul PSD este mult mai preocupat, ca electoratul PNL, de mijloacele de subzistenţă”, a declarat Rareș Bogdan, la Antena 3.

Europarlamentarul Rareş Bogdan susţine că românii care se întorc din străinătate ar trebui să stea în carantină timp de 14 zile, însă acest lucru nu este posibil în timpul stării de alertă.

Întrebat cine are grijă ca oamenii de la vămi să meargă acasă, să respecte regulile, Rareş Bogdan a răspuns: „Dumnezeu şi Jandarmeria Română. Atât. Din păcate, aceşti oameni nu mai pot fi preluaţi, ca în starea de urgenţă, cu maşini ale Jandarmeriei şi Poliţiei. Trebuie gândite poduri aeriere, să fie aduşi cu aeronave Tarom şi Blue Air. Vor fi din ce în ce mai mulţi români care vor dori să intre în ţară pentru că s-a încheiat şi starea de urgenţă în ţările unde au fost blocaţi”.

Guvernul a aprobat hotărârea privind instituirea stării de alertă pentru o perioadă de 30 de zile. Măsuri noi anunţate de premier