Rareş Bogdan ameninţă: Voi propune excluderea oricărui parlamentar PNL care votează moțiunea PSD împotriva lui Vlad Voiculescu

Prim vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a reafirmat că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, are susţinea coaliţiei de guvernare. Dacă vreun parlamentar PNL va vota moţiunea simplă depusă de PSD împotriva lui Vlad Voiculescu, voi propune excluderea din partid, avertizează Rareş Bogdan.

15 feb. 2021, 17:07
Rareş Bogdan ameninţă: Voi propune excluderea oricărui parlamentar PNL care votează moțiunea PSD împotriva lui Vlad Voiculescu
Rareş Bogdan ameninţă: Voi propune excluderea oricărui parlamentar PNL care votează moțiunea PSD împotriva lui Vlad Voiculescu

Rareş Bogdan a reafirmat, luni, înaintea citirii moţiunii depuse de PSD, că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, are susţinerea coaliţiei de guvernare, iar orice parlamentar liberal care va vota moţiunea va fi propus pentru excludere.

„În calitate de prim-vicepreședinte al PNL vă spun că dacă se va întâmpla acest lucru voi cere excluderea din partid a parlamentarului respectiv. Atunci când funcționezi într-o coaliție, atunci când împărtășești niște valori și atunci când vrei cu adevărat să schimbi România în bine și să o modernizezi nu e loc de războaie personale și de supărări personale. Faci parte dintr-un partid politic, ești membru al unui grup parlamentar care are 143 de oameni, la Senat și la Cameră, nu vii să te joci cu așa ceva. Vlad Voiculescu are susținerea coaliției, nu doar a USR PLUS. E absolut normal ca cei din PNL, din UDMR să-l susțină în demersurile sale și n-am motive să mă îndoiesc de profesionalism, de concurs de idei, de CV-uri”, a spus Rareș Bogdan, la Digi24.

„Nu văd vreun parlamentar PNL care să voteze împotriva lui Vlad Voiculescu, așa cum nu cred că vor vota împotriva vreunui ministru al Guvernului Cîțu, atâta timp cât noi ne aflăm în această construcție guvernamentală”, a completat el.

Despre tensiunile din interioriul coaliţiei, Rareş Bogdan a spus că „nu e nimic anormal în a cere bani”.

„Banii nu sunt foarte mulți, toate domeniile solicită bani în plus. Nu e nimic anormal în a cere bani. Miniștrii și premierul se vor pune pe treabă pentru a face reforme. Această guvernare are la bază reformele. Dacă ratăm această primă jumătate de an, riscăm să ratăm guvernarea. Trebuie să vedem cum aducem mai mulți bani la buget și nu cum să împărțim sărăcia. Nu trebuie să ne fie teamă să acționăm decisiv pe criterii clare de performanță în companiile de stat acolo unde există salarii uriașe”, a mai spus Rareș Bogdan, cu privire la discuțiile care se poartă în aceste zile pe marginea bugetului pe 2021.

Citeşte şi: Florin Cîţu îl critică pe Vlad Voiculescu în ziua moţiunii: „Mulți nu știu să citească un buget sau vor doar scandal”. Reacţia ministrului Sănătăţii

 

Klaus Iohannis, întâlnire cu liderii coaliţiei de guvernare la Vila Lac după neîntelegerile pe bugetul pe 2021

Preşedintele Klaus Iohannis i-a convocat pe liderii coaliției de guvernare au o ședință, de la ora 18.00, la Vila Lac, în condiţiile în care mai mulţi miniştrii s-au declarat nemulţumiţi de modul în care a fost structurat bugetul pentru 2021.

Printre miniştrii nemulţumiţi s-ar număra şi USR-istul Claudiu Năsui, care are un conflict cu liberalul Virgil Popescu. Potrivit unor surse, ministrul USR-PLUS râvnește la companiile care urmau să treacă în subordinea Ministerului Energiei, conform OUG 212 din 2020.

Ordonanța de Urgență prevede că se înființează Ministerul Energiei prin preluarea activităților, personalului aferent și patrimoniului corespunzător din domeniul energiei de la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Printre altele, are atribuții în domeniul nuclear civil al gestionării deșeurilor radioactive și al managementului apei grele și în domeniul întreținerii și verificărilor tehnice periodice ale echipamentelor energetice, informează Hotnews. Astfel, Ministerul Energiei este îndreptățit, prin acest act normativ, să preia ISCIR, CNCIR, Agenția Nucleară și Societatea Radioactiv Mineral Măgurele.

Aceste companii sunt dorite și de Ministerul Economiei, fiind trecute pe lista cu unitățile sale din subordine. O altă companie care se află pe lista ambelor ministere este Conversmin, care are ca activitate conservarea minelor și carierelor, aceasta fiind, însă, mai potrivită pentru Ministerul Economiei.

Citeşte şi: Florin Cîţu despre bugetul pe 2021: „Nu sunt de acord să susţin în continuare nenorocirile acordate de PSD”

Un alt ministru nemulţumit este cel al Sănătăţii.

„Dacă ne uităm la bugetul Sănătății vorbim de o parte care se transferă către Fondul Casei și cealaltă care rămâne efectiv pentru activitățile Ministerului Sănătății. Această ultimă parte este un pic mai mare anul acesta față de anul trecut, nu este suficient, și principala problemă sunt costurile care vin în acest an și probabil nu se vor repeta în anul 2022. Pentru acest lucru vom găsi soluții. Colegii mei au fost în această dimineață la Ministerul Finanțelor Publice, am avut discuții în coaliție”, a spus Vlad Voiculescu.