Rareş Bogdan, apel către ministrul Sănătăţii: S-o oprească pe Andreea Moldovan!

Rareș Bogdan i-a cerut ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, să o oprească pe Andreea Moldovan din a mai vorbi în spațiul public fără a consulta declarațiile președintelui și ale premierului.

08 apr. 2021, 14:04
Rareş Bogdan, apel către ministrul Sănătăţii: S-o oprească pe Andreea Moldovan!

Rareş Bogdan, apel către ministrul Sănătăţii. Europarlamentarul PNL  susţine că, în opinia sa, „Vlad Voiculescu ar trebui s-o cheme pe doamna Andreea Moldovan și s-o oprească din impetuozitatea vorbitului la televizor sau în spațiul public.”

Rareş Bogdan, apel către ministrul Sănătăţii: S-o oprească pe Andreea Moldovan!

„Merg pe declarațiile președintelui și ale premierului care au fost extrem de clari și fermi: în România nu va fi un lockdown. Poate doamna Moldovan, fiind ocupată cu gestionarea unei situații în domeniul sănătății extrem, extrem de complicate, nu a fost atentă. Mă gândesc că poate află, în cele din urmă, înainte de a ieși în spațiul public și de a vorbi, că face parte dintr-un cabinet, dintr-un guvern, dintr-o coaliție guvernamentală și nu poate fiecare să vorbească ce vrea, cum vrea și când vrea. Cred că ar trebui să se uite pe declarațiile președintelui, premierului, inclusiv pe declarațiile ministrului. Știți, când ajung microfoanele în fața unui om, pe unii nu-i mai poți opri!”, a spus Rareş Bogdan, la DC News.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a declarat că o carantină de două săptămâni la nivel național „ar face minuni” în România, dar că înțelege de ce românii se tem atât de tare de o astfel de măsură.

„Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul, el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan la DigiFM, potrivit Digi 24.

Andreea Moldovan spune că noile restricții valabile în weekend în zonele cu o rată de infectare de peste 4 s-au dovedit a fi eficiente, reușind să contribuie la o scădere a numărului de cazuri de COVID-19.

„Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai ușor manageriate.

Am spus și repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să știm ce este bine de făcut și ce nu”, a susținut Moldovan.

Citeşte şi: Ce i-ar spune Andreea Moldovan senatoarei Diana Șoșoacă dacă ar vedea-o fără mască: „Sunt niște reguli pe care toți trebuie să le respectăm”