Rareş Bogdan aruncă bomba: „PNL va rupe din Pro România şi ALDE. PNL e câştigător în orice situaţie”

Într-o intervenţie la RomaniaTV, vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a explicat care sunt următorii paşi în strategia PNL.

RomaniaTV.net
05 feb. 2020, 17:33
Rareş Bogdan aruncă bomba: „PNL va rupe din Pro România şi ALDE. PNL e câştigător în orice situaţie”

Prim vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a susţinut la RomaniaTV că guvernul Orban va obţine un nou mandat, pentru că preşedintele partidului, Ludovic Orban, va atrage de partea sa parlamentari din Pro România şi ALDE, astfel încât să formeze o nouă majoritate. Conform fostului om de media, preşedintele Klaus Iohannis nici nu ar putea să desemneze propunerea PSD, pe Remus Pricopie, pentru că partidul lui Marcel Ciolacu nu ar putea demonstra că se bazează pe o majoritate parlamentară.

 

„Dacă au fost voturi de la PNL sper că au fost din greșeală sau asumați. Noi am spus foarte clar că nu votează pentru a da jos guvernul Orban, iar noi respectăm ce hotărâm. Președintele va merge pe varianta PNL, dacă va face majoritate. Va respecta Constituția, nu va ieși din limitele constituționale. El hotărăște, nu noi. Mă îndoiesc că PSD va face majoritate. Noi știm că mergem tot cu Ludovic Orban, în continuare.

Poate fi considerat primul pas spre anticipate. Există un plan B pe care vom merge. PSD a ajuns la mâna președintelui. PNL e câștigător în orice situație. Vom ajunge la anticipate, vom lua un scor istoric pentru PNL, care se va duce spre 40%, după redistribuire, iar apoi vom guverna România pentru mai mulți ani. PSD nu e capabil să facă majoritate, chiar dacă președintele i-ar accepta premierul. PSD la anticipate nu va lua 30%.

Ludovic Orban se va prezenta cu o majoritate, având de partea noastră USR și PMP, o bună parte din ALDE și demisionari din Pro România și, probabil, UDMR, care a spus că nu participă la o guvernare cu PSD.”, a spus Rareș Bogdan, miercuri seara, la România TV.