Rareş Bogdan ATAC la Ursula von der Leyen: „Dacă noi stăteam pe holuri, la o cafea când era votul, ea nu intra în cărţile de istorie”

Rareş Bogdan este europarlamentar din partea PNL şi parte a familiei europene PPE, dar nu a ezitat să îi transmită un mesaj dur preşedintelui comisiei europene, căreia îi aminteşte faptul că a fost ajutată la alegeri de delegaţia PNL.

RomaniaTV.net
06 mart. 2020, 06:31
Rareş Bogdan ATAC la Ursula von der Leyen: „Dacă noi stăteam pe holuri, la o cafea când era votul, ea nu intra în cărţile de istorie”

Europarlamentarul român a fost deranjat de scrisoarea trimisă de Ursula von der Leyen, în care aceasta arată că modificarea legislaţiei electorale cu mai puţin de un an înaintea alegerilor, aşa cum a intenţionat guvernul Orban, ar intra în contradicţie cu recomandările Comisiei de la Veneţia.

Este o luare de poziţie atipică pentru un membru PNL, mai ales că discursul semănă foarte mult cu cel pe care, în trecut, membrii PNL l-au criticat în mod repetat, atunci când era folosit de adversarii politici. În fapt, Rareş Bogdan o acuză pe preşedinta Comisiei Europene că nu este bine informată cu privire la situaţia din România.

„Am o simpatie deosebită pentru doamna Ursula von der Leyen. Dânsa a ieşit preşedinte al Comisiei Europene cu voturile delegaţiei PPE din România. A ieşit la 9 voturi, delegaţia PNL-PPE având 14 membri. Dacă noi stăteam pe holuri la o cafea când era votul, ea nu intra în cărțile de istorie, rămânea doar un candidat la președinția Comisiei Europene și atât. Îmi este extrem de simpatică, dar uneori cred că oficialii europeni nu se informează foarte bine cu privire la situaţia din România. Dacă s-ar fi informat ar fi aflat că nu vorbim despre restrângerea de drepturi electorale pentru cetăţenii români, ci de oferirea mai multor drepturi, de oferirea de reprezentativitate şi legitimitate sporită a alesului local, ceea ce nu contrazice recomandările Comisiei de la Veneţia”, a declarat Rareş Bogdan la Antena 3.

Citeşte şi: Ludovic Orban, despre aducerea Sorinei Pintea în cătuşe. „Nu am timp să mă uit la televizor”