Rareş Bogdan, avertisment despre restricţiile din cauza noului coronavirus. „Începând de luni vor fi nişte măsuri speciale”

Rareş Bogdan, prim vicepreşedintele PNL, a declarat, sâmbătă, la România TV, că "începând de luni vor fi nişte măsuri speciale" deoarece sunt multe zone, cu precădere în mediul rural, unde nu sunt respectate condiţiile de izolare şi de carantină instituite pentru a limita răspândirea epidemiei de coroanvirus.

RomaniaTV.net
28 mart. 2020, 20:08
Rareş Bogdan, avertisment despre restricţiile din cauza noului coronavirus. „Începând de luni vor fi nişte măsuri speciale”

În cadrul emisiunii „Ediţie Specială” de la România TV, Rareş Bogdan a explicat că preşedintele Klaus Iohannis este direct implicat în gestionarea măsurilor pentru stoparea epidemiei de COVID-19, iar ultima şedinţă a CSAT „a fost exact pe acesată temă”.

„Preşedintele este în legătură directă cu premierul României care este în această celulă de criză, acestui comitet de strategie. S-au mai achiziţionat trei spitale mobile de campanie. Toate vor fi montate în următoarele trei săptămâni de Armata română”, a explicat Rareş Bogdan.

Europarlamentarul PNL susţine că „pentru prima oară în istoria României, vedem un comportament mai disciplinat, mai riguros, mai respectuos faţă de cerinţa statului în marile oraşe: în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara. Comportamentul cetăţenilor este incredibil”.

„Un comportament de neînţeles e în mediul rural unde în foarte multe zone nu se respectă carantina. Începând de luni vor fi nişte măsuri speciale, tocmai pentru a încerca să conştientizeze cu toţii ce s-a întâmplat”, a precizat Rareş Bogdan.

Prim vicepreşedintele PNL a amintit că au intrat în România „din zone roşii şi galbene 240.000 de români în ultimele zile, dintre care nu ştim câţi sunt infectaţi”

„Undeva între 1.800 – 2.200 de teste sunt procesate pe zi. Am început cu opt module PCR. România avea capacitatea de opt centre. Astăzi sunt 22 şi numărul lor va mai creşte. S-au mai achiziţionat aparate PCR”, a precizat Rareş Bogdan, la România TV.

Încă patru români au murit din cauza coronavirus. Bilanţul deceselor a urcat la 34. Cel mai tânăr pacient avea 43 de aniloading...