Ludovic Orban a dezvăluit că Rareş Bogdan este măsurat în sondaje. „Voi cere să fiu scos din chestionare”

Premierul Ludovic Orban a evitat să răspundă la unele din cele mai fierbinți întrebări: de ce europarlamentarul Rareș Bogdan, un vector de imagine în PNL, refuză să intre în cursa pentru Primăria Capitalei.

RomaniaTV.net
19 ian. 2020, 21:03
Ludovic Orban a dezvăluit că Rareş Bogdan este măsurat în sondaje. „Voi cere să fiu scos din chestionare”

Ludovic Orban îl contrazice pe Rareş Bogdan şi dezvăluie că aceste este măsurat într-un sondaj pentru posibili candidaţi PNL la Primăria Capitalei. „Săptămâna care începe luni va intra în teren un sondaj de opinie unde vom măsura toți candidații. Avem patru candidați care sunt parte din sondaj. Și Rareș Bogdan este pe listă. Eu nu sunt, sunt măsurat doar ca grad de satisfacție ca și guvernare. Nu pot să mă joc. Sunt desemnat premier și apoi mă duc să mă joc și să fiu candidat la primărie”, a declarat Ludovic Orban duminică.

Rareş Bogdan: „Nu voi fi premierul României ACUM, nu candidez la Primăria Capitalei. Eu, ca preşedintele, pas cu pas” 

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan respinge ideea unei candidaturi la Primăria Capitalei, însă spune că preşedintele Klaus Iohannis l-ar putea determina să ia în calcul subiectul. Astfel, ar fi pus într-o situaţie complicată, a declarat Rareş Bogdan.

Întrebat ce ar face dacă preşedintele Klaus Iohannis i-ar cere să candideze la Primăria Capitalei, Rareş Bogdan a răspuns: ”Sper să nu-mi ceară. Aş sta de vorba cu el, i-aş spune proiecţia viitorilor ani, cum o văd eu, iar el e o persoană echilibrată şi înţeleaptă, care sunt convins că va înţelege lucruri şi nu impune nimănui nimic. Va asculta argumentele mele”.

Rareş Bogdan a admis că preşedintele Iohannis este singurul om care îl poate pune în situaţia de a trebui să discute acest subiect. 

Întrebat dacă va candida la Primăria Capitalei în cazul în care este chemat de președintele României și i se va cere acest lucru, Rareș Bogdan a răspuns: 

”Mă rog la Dumnezeu să nu-i dea acest gând și să nu mă cheme. Sper să mă cheme să susțin candidatul. Să îmi spună să îl ajuți pe x sau să îl ajuți pe y. O să vorbesc dimineață cu Ludovic Orban să mă scoată de pe chestionarele de sondaje. Eu am spus că nu candidez. Nu are rost să mă măsoare. Eu stau bine. Fiecare om își alege un drum în viață”, a mai precizat Rareș Bogdan la  România TV.

”Altcineva nu poate. Dacă preşedintele Iohannis ar considera că trebuie să avem o discuţie pe subiectul Capitalei, aş fi pus într-o situaţie complicată”, a recunoscut europarlamentarul liberal.

Ciprian Ciucu, Violeta Alexandru, Rareş Bogdan și Ionel Dancă sunt cei patru liberali care vor fi măsurați, de luni, pentru a vedea care dintre ei stă cel mai bine în sondaje, astfel încât să fie propus candidat PNL pentru Primăria Municipiului București (PMB), au afirmat surse din partid.