Rareş Bogdan, despre afirmaţia controversată făcută de Iohannis: „Eu nu mi-aş fi cerut scuze”

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a declarat, joi, la România TV, că declaraţia "în faţa unei boli eşti precaut sau eşti prost", făcută astăzi de preşedintele Klaus Iohannis, reprezintă singurul mod în care poţi răspunde celor din PSD. 

RomaniaTV.net
11 iun. 2020, 15:42
Rareş Bogdan, despre afirmaţia controversată făcută de Iohannis: „Eu nu mi-aş fi cerut scuze”

„Sigur presedintele cu eleganta si-a cerut scuze, e bine ca el face asta, eu nu mi-as fi cerut scuze, la modul in care se comporta domnii din PSD nu merita alt mod de a comunica, eu nu ii inteleg.

Toate aceste recomandari vin de Arafat, in urma cu ceva timp Raed Arafat era propunerea de prim-ministru a celor din PSD si ProRomania. Ce sa inteleg ca acum daca Raed ar fi facut aceste propuneri l-ar fi dat jos pe modelul Grindeanu, Tudose.

Aici nu sunt masuri inventate de Iohannis, el a fost clar, a spus ca doreste sa fie unele masuri relaxate. Sa fie pastrate doar masurile care tin de siguranta Romanilor, Nimeni nu isi doreste acest lucru, electoral nu castiga nimeni”, a spus Rareş Bogdan. 

Citeşte şi:  

El a adăugat că „PNL nu are cum sa castige puncte cand doua treimi din populatie s-a saturat de stari de alerta si urgenta dar uneori iti asumi masuri pentru ca faci ce trebuie pentru toti”. 

„Daca pierdem alegerile, riscam dar nu vom risca sanatatea romanilor. Eu vin dupa 2400 de km spre Bruxelles, cred ca romanii nu stiu ce masuri sunt luate in alte tari. In Parlamentul European in lifturi de 16 oameni avem voie sa circulam 2 oameni. Daca intr-o benzinarie am intrat din greseala fara masca m-au dat afara. Pe toti nu doar pe mine. Sunt masuri dure pe care Belgia, Austria, Olanda le-au luat.

Nu am inventat noi măsurile. Daca masurile recomandate de medici in frunte cu dmnul Arafat au recomandat sa avem grija sa nu pierdem ce am castigat, sa renuntam si sa riscam infestarea in masa dupa modelul brazilian, chilian sau suedez care au dat chix. Acum isi cer scuze si ne spun ca au gresit. Boris Johnson a fost primul si dupa tocmai el a fost infectat si a fost pe marginea prapastiei. Aici nu tine de batalia politica, ma bazez pe ratiunea liderilor din PSD, Pro, ALDE”, a mai spus europarlamentarul.

Rareş Bogdan a adăugat că este socat de atitudinea lui Dan Barna. „Sper sa isi fi revenit dupa discutia cu presedintele. Imaginea de ieri m-a intristat dar sa speram ca a fost un accident, noi vom guverna impreuna. Nu suntem singurii care pastram restrictiile, trebuie sa gasim masuri pentru HORECA, doar 150 de mii lucreaza la terase alte 250 de mii de persoane raman in somaj, ii inteleg pe oameni, au rate, investitii, trebuie sa gasim si vom gasi solutii si trebuie sa psatram masuri care duc la sanatatea populatiei, indiferent pe cine voteaza”, a punctat liberalul. 

Klaus Iohannis a declarat joi că epidemia este între noi şi virusul este în comunitate, iar „orice raţiune normală ne spune să fim precauţi în faţa unei boli eşti precaut sau eşti prost”. Preşedintele a adus clarificări cu privire la această afirmaţie, explicând că a vrut să atragă atenţia asupra pericolului manipulării deoarece există persoane care primesc informaţii despre epidemiei şi încearcă să ducă „în ridicol” acţiunile autorităţilor.

Citeşte şi: