Rareş Bogdan, despre bărbatul încătuşat de poliţişti. „Dacă era Carmen Dan ministru şi era implicată, îi ceream demisia”

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a comentat, joi, la România TV modul în care au intervenit poliţiştii care au încătuşat un bătrân care a refuzat să îi fie luată temperatura la intrarea într-un supermarket din Bucureşti. 

RomaniaTV.net
21 mai 2020, 17:22
Rareş Bogdan, despre bărbatul încătuşat de poliţişti. „Dacă era Carmen Dan ministru şi era implicată, îi ceream demisia”

Prim vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat, în direct, la România TV, că „drepturile şi libertăţile sunt fundamentale”. 

„Între fermitate şi abuz e o graniţă fină. Eu cer fermitate, în special cu infractorii. Dar nu voi susţine derapajele şi abuzurile niciodată. Dacă era Carmen Dan azi, ce să fi spus? Că e necesar să existe o reacţie foarte clară! Asta cer şi acum. În măsura în care Carmen Dan ar fi fost implicată, da, îi ceream demisia. Dar nu e mereu cazul să mergi până la cel mai înalt nivel. Să ceri demisia unui ministru pentru că un poliţist a acţionat greşit nu e neapărat corect”, a declarat Rareş Bogdan.

Referitor la amenzile aplicate în timpul stării de urgenţă, europarlamentarul PNL susţine că „dacă nu existau aceste amenzi, cu sigruanţă situaţia exploda în România. Măsurile coercitive pot să oprească acţiunile celor care nu vor să respecte nimic”.

Scene INCREDIBILE în faţa unui magazin din Ferentari. Ce a păţit un bătrân care a refuzat termoscanarea VIDEO

Un scandal uriaș a avut loc joi în fața unui centru comercial din București, provocat de trei persoane cărora li s-a refuzat accesul în magazin, deoarece au refuzat să le fie verificată temperatura.

„La data de 19 mai a.c., prin apel 112 a fost sesizat un scandal în derulare, într-un centru comercial din sectorul 5. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 24 Poliție, care au identificat trei persoane, doi bărbați și o femeie, care se manifestau violent, pe motiv că nu li s-ar fi permis accesul în magazin, deoarece au refuzat termoscanarea”, a transmis, joi, Poliţia Capitalei.

„Incidentul a avut loc acum două zile și a fost regizat, cu scopul de a crea senzațional, cele două persoane purtând microfon și fiind însoțite de un cameraman profesionist.Vă confirmăm că agenții de pază au respectat procedurile, ce includ contactarea autorităților competente pentru gestionarea cazurilor de agresivitate și nerespectare a legii. Îndemnăm clienții să respecte măsurile de protecție la cumpărături, să își păstreze calmul și să pună sănătatea lor și a celorlalți pe primul loc. Facem toate eforturile pentru a preveni răspândirea virusului și suntem în permanent contact cu autoritățile”, ar fi poziția oficială a supermarketului.