Rareş Bogdan, despre cazul tânărului bătut de poliţist. „Dacă imbecilul l-a scuipat, reacţia poliţistului poate fi înţeleasă”

Rareş Bogdan a reacţionat după ce a văzut filmarea cu poliţistul surprins în timp ce bate un tânăr în Bucureşti. Europarlamentarul PNL avansează varianta potrivit căreia tânărul agresat l-ar fi scuipat pe agent, invocând explicaţiile făcute de Sindicatul Europol. 

RomaniaTV.net
09 apr. 2020, 09:49
Rareş Bogdan, despre cazul tânărului bătut de poliţist. „Dacă imbecilul l-a scuipat, reacţia poliţistului poate fi înţeleasă”

„Recunosc că m-au scandalizat rău imaginile cu tânărul bătut cu pumnii de un poliţist. Dar……Se pare că lucrurile se schimbă, dacă imbecilul l-a scuipat, reacţia poliţistului poate fi inţeleasă având în vedere modul de transmitere a Covid19?

Pentru cei care au de comentat, îi invit să se uite pe legislaţia germană şi americană în astfel de cazuri. Dacă aici problema pare destul de clară, ce ne facem însă cu amendarea unor oameni în vârstă de către unii cu excesul de zel la purtăror pentru, spre exemplu, lipsa datei sau data trecută greşit pe adeverinţa de ieşire din casă?

Voi cum vedeţi lucrurile? Aştept opinii. Eu cred că Întrebarea celui bătut este „ce ţi-am făcut de dai în mine?” …la care „miliţianul” nu raspunde nimic decât îi cară pumni precum într-o încăierare de huligani pe stradă. Cel din imagine nu e demn de uniformă, procedura era să îl legitimeze să îi dea amendă sau să îi pună cătuşele după caz…În nici un caz ce se vede in imagine…abordarea poliţistului este greşită indiferent de ce s-a întâmplat în prealabil”, a scris Rareş Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Modul în care a intervenit poliţistul va fi cercetat. Potrivit Poliţiei, tinerii au refuzat legitimarea şi nu aveau completate documentele prevăzute de Ordonanţele Militare. 

Explicaţiile sindicatului Europol, în cazul tânărului bătut de poliţist în Capitală

„Realitatea din spatele imaginilor „scandaloase” care au devenit virale

Azi noapte, o patrulă de ordine publică oprește 2 persoane pentru a verifica motivul prezenței lor pe stradă. Bărbații, aflați în stare de ebrietate încep să îi înjure pe polițiști, le spun cum „fac ceva pe ordonanțele militare” și îi trimit pe polițiști…la origini.

Sunt somați să înceteze și să se legitimeze, aceștia refuză. Unul dintre ei fuge, iar celălalt îl scuipă pe polițist în față și încearcă să îl lovească rupându-i epoleții.

Colegul nostru încearcă să îl imobilizeze pe bărbat și îi aplică mai multe lovituri de pumni la nivel feței pentru a-l destabiliza cu scopul imobilizării. Între timp, celălalt coleg cere sprijin prin stația de emisie recepție.

Era bine dacă video-ul era prezentat în integralitate, nu doar de la momentul în care cei doi smardoi, cu istoric delincvent, se smiorcaie si strigă după ajutor, după ce în prealabil, băuți fiind, înjurau și mictionau pe Politie, polițiști și pe lege…

P.S. Ambele persoane au fost sanctionate pentru refuz de legitimare și nerespectarea restricțiilor de circulatie. Bărbatul care a scuipat polițistul nu se află în evidențele DSP și nu s-au impus măsuri de izolare”, a menţionat Sindicatul Europol.

Un bărbat a fost bătut cu pumnii de un poliţist în Capitală. Reacţia EUROPOL, care este realitatea din spatele imaginilor