Rareş Bogdan, despre negocierile pentru formarea guvernului: „Cel târziu marţi seara discuţiile trebuie încheiate. NU se pune problema ca domnul Ciucă să-şi depună mandatul”

Vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a comentat, pe marginea actualei crizei guvernamentale, şi că în paralel cu întocmirea programului de guvernare Nicolae Ciucă negociază intens pentru formarea cabinetului.

25 oct. 2021, 19:59
Rareş Bogdan, despre negocierile pentru formarea guvernului: „Cel târziu marţi seara discuţiile trebuie încheiate. NU se pune problema ca domnul Ciucă să-şi depună mandatul”

Negocierile lui Nicolae Ciucă pentru formarea noului guvern au intrat în impas după ce discuţiile cu PSD, din weekend, nu au ajuns la un numitor comun, dar asta nu-i descurajează pe liberali. Rareş Bogdan spune că în niciun caz Nicolae Ciucă nu-şi va depune mandatul, deşi în câteva zile ar trebui să pună la punct detaliile referitoare la cabinetul său.

Nu se pune problema depunerii mandatului, pentru ca este o situaţie excepţională„, a spus Rareş Bogdan, referindu-se la situaţia epidemiologică şi la cea din sectorul energetic. „Legat de negocieri, suntem perfect în limite pentru a purta discuţii cu toate forţele politice„, a mai spus el, la Profit TV, aici fiind vorba mai ales de discuţiile privitoare la recooptarea USR la guvernare. „Vom vedea ce va fi, USR a venit cu cerere în patru puncte, noi le-am explica că am făcut deja concesii, iar Florin Cîţu nu va fi cel care se va afla în fruntea guvernului. Nicolae Ciucă şi Dacian Cioloş au discutat timp de o oră şi 20 de minute„, a mai spus Rareş Bogdan.

Citeşte şi USR îi vânează toate greșelile lui Nicolae Ciucă: Cum poți să pui în practică PNRR dacă nu ai majoritate în Parlament?

Vicepreşedintele PNL a subliniat că Nicolae Ciucă are termen doar până sâmbătă pentru a se prezenta cu guvernul la votul Parlamentului. „Este un termen legal, până sâmbătă guvernul trebuie să ajungă în Parlament, ca să poată fi votat. Asta înseamnă că miercuri cel târziu trebuie depusă lista cu miniştri şi programul de guvernare, aşadar până mâine seară, marţi, trebuie încheiate negocierile„, a mai spus Rareş Bogdan.

Citeşte şi Dacian Cioloş: „Domnul Ciucă m-a întrebat în ce condiţii am negocia refacerea coaliţiei. Poziţia noastră este clară, vrem o soluţie de durată”