Rareş Bogdan, despre strategia PNL. „Vom încerca să declanşăm o a doua învestire”

Prim vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat, la România TV, că nu se aştepta ca Guvernul Orban să pice la angajarea răspunderii pe legea schimbării modului de alegere a primarilor, prin două tururi de scrutin, iar "criza a fost declanşată de PSD în momentul în care s-a opus".

RomaniaTV.net
21 feb. 2020, 17:45
Rareş Bogdan, despre strategia PNL. „Vom încerca să declanşăm o a doua învestire”

Europarlamentarul a dat de înţeles că PNL voia ca Guvernul condus de Ludovic Orban să-şi asume răspunderea asupra legii privind eliminarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

„Criza a fost declanşată de PSD în momentul în care s-a opus practic introducerii celor două tururi de scrutin de către PNL. (…) Vrem anticipate, dar aveam pregătite alte măsuri pentru anticipate. Doream să treacă două tururi de scrutin şi în momentul în care dorim să declanşăm calendarul anticipatelor să mergem pe asumare pe secţia specială”, a spus Rareş Bogdan, la România TV.

Liderul liberal a vorbit despre planul PNL pentru votul de învestitură care va avea loc luni, 24 februarie.

„Planul de rezervă este de încercarea de a convinge cât mai mulţi parlamentari să vină la serviciu. În cazul în care vor chiuli, aşa cum vor cei din PSD, ALDE şi o parte din Pro România, atunci vom încerca în Birourile Permanente să declanşăm o a doua învestire joi”, a precizat Rareş Bogdan.

Prezent în studioul România TV, primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, a afirmat că parlamentarii social-democraţi vor veni la serviciu, însă nu vor participa la şedinţă.

„Am spus că vom participa toţi parlamentarii PSD. Vom fi la muncă, la serviciu, numai că nu putem participa la această mascaradă, să votăm împotriva unui Guvern. Dacă mascarada se vrea dusă la acest nivel, nu vom participa la această mascaradă”, a precizat Gabriel Mutu.

 Citeşte şi: Simona Halep s-a calificat în finală la Dubai. A spulberat-o pe Jennifer Brady