Rareş Bogdan îi bate obrazul lui Orban: „Ludovic să înceteze, numai eu ştiu de câte ori l-a salvat Iohannis de la debarcare”

Klaus Iohannis a devenit subiect principal de campanie electorală în PNL după ce preşedintele a fost atacat vineri seară de Ludovic Orban.

12 sept. 2021, 00:00
Rareş Bogdan îi bate obrazul lui Orban: „Ludovic să înceteze, numai eu ştiu de câte ori l-a salvat Iohannis de la debarcare”

Rareş Bogdan îl susţine pe Florin Cîţu pentru preşedinţia PNL. Europarlamentarul liberal a criticat, sâmbătă seară, afirmaţia liderului PNL, Ludovic Orban, potrivit căreia PNL nu datorează nimic preşedintelui Klaus Iohannis. ”Ludovic să înceteze, pentru că numai eu ştiu de câte ori l-a apărat preşedintele Iohannis”, a afirmat Rareş Bogdan, susţinând că, de două ori, Klaus Iohannis ”l-a salvat direct de la debarcare” pe Ludovic Orban.

”Eu ştiu de câte ori l-a apărat preşedintele Iohannis, câte şanse i-a dat preşedintele Iohannis, cum i-a dat şansa să construiască un guvern singur, fără a se implica nici Rareş Bogdan, nici Iulian Dumitrescu, nici Flutur, nici Boc, nimeni. Nici Alina Gorghiu. Pur şi simplu şi-a făcut echipa singur, iar când noi îi atrăgeam atenţia că exagerează sau că acţionează discreţionar preşedintele îl apăra. Aseară a depăşit toate limitele. M-a supărat rău”, a declarat Rareş Bogdan, sâmbătă seară.

Orban îl sfidează pe Iohannis: „Eu cred că PNL nu are nicio datorie faţă de preşedinte. Dimpotrivă” VIDEO
Întrebat dacă crede că preşedintele Iohannis s-a supărat, europarlamentarul liberal a afirmat: ”Nu ştiu. Nu am vorbit cu domnia sa (…) Să afirmi tu, Ludovic Orban, că preşedintele nu te-a sprijinit şi că PNL nu datorează nimic preşedintelui este o dovadă de lipsă completă de cunoaştere a realităţii şi de o rupere, desprindere de realitate, ca să fiu elegant”.

Acesta a afirmat că ”PNL are o relaţie specială cu preşedintele Iohannis şi PNL în ceea ce a realizat în ultimii 2 ani de zile a fost fără nicio discuţie avantajat de acest parteneriat asumat cu preşedintele Iohannis”.

”Nu e corect să faci acest lucru, mai ales că preşedintele Iohannis (…) de două ori l-a salvat direct. A fost salvat de preşedintele Iohannis (…) de la schimbarea din preşedinte de partid înainte de termen. De la debarcare”, a mai declarat liberalul.

Senatorul PNL care se delimitează de coaliţie. „Au distrus tot, iar blatul cu PSD a pus capacul!”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, vineri seară, în judeţul Dâmboviţa, că Partidul Naţional Liberal nu are nicio datorie faţă de preşedintele Iohannis, dimpotrivă.  ”Eu cred că Partidul Naţional Liberal nu are nicio datorie faţă de preşedintele Iohannis, dimpotrivă. Eu am convingerea că preşedintele PNL trebuie să fie ales de membrii PNL, cu mintea lor, cu gândirea lor şi cu sufletul lor. Eu cred că preşedintele PNL trebuie să fie îndatorat şi legitimitatea lui să se bazeze doar pe votul dumneavoastă, marea oaste a Partidului Naţional Liberal”, le-a transmis, vineri seară, Ludovic Orban liberalilor din judeţul Dâmboviţa.

Anisie, după ce Ludovic Orban a afirmat că PNL nu are nicio datorie faţă de Klaus Iohannis: Poate aţi uitat cine v-a sprijinit pentru a ajunge premier

Rareş Bogdan nu a fost singurul care l-a atacat pe Orban sâmbătă seară. Fostul ministru al Educaţiei, Monica Anisie, i-a transmis preşedintelui Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, să nu uite cine l-a sprijinit pentru a ajunge premier, menţionând că ruperea coaliţiei imputată lui Florin Cîţu este rezultatul negocierii dezastruoase a lui Ludovic Orban.

Anisie a postat pe pagina sa de Facebook că este dezolant atacul liderului PNL Ludovic Orban la preşedintele Klaus Iohannis.  “Poate aţi uitat, domnule Orban, cine v-a sprijinit pentru a ajunge premier, poate aţi uitat rezultatul alegerilor din decembrie 2020, atunci când, în calitate de preşedinte PNL, asiguraţi (cam cum o faceţi şi astăzi) pe toată lumea de marele succes ce va să ne lovească?! Numai că garantul unităţii, garantul triumfului, garantul democraţiei din PNL, toate acestea  nu au  fost şi garantul demisiei dumneavoastră de onoare… Şi în acel moment, preşedintele căruia azi Ludovic Orban consideră că el şi partidul nu-i datorează nimic, l-a sprijinit total, respectându-l şi oferindu-i o nouă şansă prin mandatarea negocierii Guvernului de coaliţie!”, a transmis Monica Anisie.

Ea a menţionat că ruperea coaliţiei este rezultatul negocierii dezastruoase a lui Ludovic Orban.

“În criza acestor zile, preşedintele PNL are un rol major! Ruperea coaliţiei imputată premierului Cîţu este, de fapt, rezultatul  negocierii dezastruoase a lui Orban. Un premier în funcţie nu ar putea permite niciodată oricărui ministru ca activitatea Guvernului să fie sabotată din considerente politice. În urma negocierilor prin care Ludovic Orban şi-a asigurat fotoliul de preşedinte al Camerei Deputaţilor, partenerul nostru de coaliţie a fost cadorisit nesperat cu portofolii şi domenii importante. Mai departe, în cele opt luni de guvernare, anumiţi miniştri USR s-au manifestat ca şi cum ei ar fi fost câştigătorii alegerilor şi conducătorii de drept ai Guvernului”, a explicat fostul ministru al Educaţiei.

Monica Anisie consideră acţiunile premierului au vizat apărarea demnităţii PNL şi îndeplinirea programului de guvernare agreat.

“Acţiunile prim-ministrului Cîţu nu au vizat decât îndeplinirea corectă a sarcinilor asumate de fiecare membru al Coaliţiei, apărarea demnităţii Partidului Naţional Liberal şi îndeplinirea programului de guvernare agreat. Un preşedinte de partid are datoria de a interveni atunci când lucrurile scapă de sub control sau atunci când partenerii de coaliţie îşi depăşesc atât atribuţiile, cât şi raportul relaţiilor de putere stabilit de rezultatul alegerilor. Şi are puterea să facă asta chiar şi în detrimentul unei lezări a propriei imagini”, a mai afirmat Monica Anisie.â

Ea a precizat că Florin Cîţu nu şi-a vândut partidul pentru o funcţie. “Premierul Florin Cîţu a demonstrat că are toate aceste atribute pentru a fi un bun preşedinte PNL. Florin Cîţu nu a negociat şi naturalizat membri PSD pentru propriile interese. Premierul României nu şi-a vândut partidul pentru o funcţie, el nu s-ar alia la primul hop cu partenerii conjuncturali ai AUR, dimpotrivă, viitorul preşedinte al PNL alege să nu dezerteze, ci să rămână în fruntea acelui Guvern care a promis să-şi respecte alegătorii şi să contribuie la dezvoltarea României, Guvernul românilor!”, a mai declarat Anisie.

Fostul ministru al Educaţiei a precizat în finalul mesajului său că liberalii câştigă prin ei înşişi, nu prin orice mijloace.

“Când spuneţi că PNL nu datorează nimic preşedintelui Iohannis, ci dimpotrivă… la ce vă referiţi, domnule Orban?  Atunci când preşedintele românilor ne reprezintă cu mândrie oriunde în lume, v-o fi dator dumneavoastră? Când în unele momente, actualul preşedinte PNL în deliru-i se confundă cu marele Brătianu, încercând să ne sugereze unele asemănări de destin, n-ar trebui să uite că cel din urmă nu şi-a sacrificat niciodată partidul pentru sine. Şi nu ar trebui să uite că noi, liberalii, câştigăm prin noi înşine, nu prin orice mijloace şi fără scrupule! Noi toţi îi datorăm lui Klaus Iohannis cine suntem azi, domnule Orban, niciodată invers!!!”, a precizat Anisie.

 


loading...
Partenerii noștri