Senatorul PNL care se delimitează de coaliţie. „Au distrus tot, iar blatul cu PSD a pus capacul!”

Senatorul PNL Ion Iordache a lansat un atac dur la adresa Guvernului condus de Florin Cîţu. Parlamentarul susţine că guvernarea a eşuat şi "nu poți susține că economia duduie când prețurile au explodat iar la veniturile oamenilor nu s-a adăugat nimic".

11 sept. 2021, 20:36
Senatorul PNL care se delimitează de coaliţie. „Au distrus tot, iar blatul cu PSD a pus capacul!”

Ion Iordache este senatorul PNL care se delimitează de coaliţie. Într-un mesaj pe Facebook, parlamentarul de Gorj a mărturisit că „blatul cu PSD a pus capacul”.

„Mă delimitez de actuala guvernare! Sunt profund întristat când văd că șansa de dezvoltare a României este aruncată la gunoi cu atâta imaturitate. Ei au primit cadou un Guvern, o majoritate parlamentară stabilă și o echipă liberală, unită în jurul unui program de guvernare”, a declarat Ion Iordache, pe Facebook.

Senatorul liberal a mai precizat că nu poate accepta să fie „asociat cu asemenea politică distructivă”:

„Au distrus tot, iar blatul cu PSD a pus capacul! În loc să arătăm lumii cât de multe poate realiza echipa liberală, în goana lor după putere, au călcat totul în picioare! Nu pot accepta să fiu asociat cu asemenea politică distructivă! Mie îmi place să construiesc, să am satisfacția lucrului bine făcut și să arăt oamenilor că se poate! Succesul, banii și funcțiile nu mi-au luat mințile cum văd că se întâmplă la unii dintre colegi! Guvernarea a eșuat, nu poți susține că economia duduie când prețurile au explodat iar la veniturile oamenilor nu s-a adăugat nimic”, a adăugat Ion Iordache.

Citeşte şi: Ludovic Orban, mesaj dur pentru liberali: Membrii de partid sunt chestionați cu cine vor să voteze la Congres și dacă sunt dispuși să-și fotografieze votul. Renunțați înainte de a fi prea târziu

Tot astăzi, Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat că refacerea coaliţiei de guvernare este „cea mai bună soluţie” pentru România, însă printre variantele pe care le-a vehiculat se numără şi rămânerea la guvernare cu „sprijin direct sau indirect al PSD”.

„Există trei variante, din punctul meu de vedere: refacerea coaliţiei, a rămâne la guvernare cu sprijin direct sau indirect al PSD sau trecerea în opoziţie. Consider că cea mai onorabilă variantă PNL care avem vocaţia guvernării. Este cea mai bună soluţie pentru România refacerea acestei coaliţii”, a declarat Ludovic Orban, preşedintele PNL.

Ludovic Orban: „Este exclus să se gândească la vreun blat cu PSD-ul. Ne vom face de râs”

„Le-am spus colegilor mei că este exclus, pentru orice om care vrea nu numai binele PNL, ci și al României, să se gândească la vreun blat cu PSD-ul. În primul rând pentru că nu va ține, în al doilea rând, pentru că ne vom face de râs pe termen mediu și lung și în al treilea rând, pentru că nu vom putea să facem reformele pe care le-am promis.

PNL are vocația guvernării și ne-am angajat într-un proiect pe termen lung, cele 80 de miliarde de euro care vin în România, toate oportunitățile pe care le-am clamat în ultima perioadă. A ne duce acum în Opoziție, cu tinichele de coadă, ne va face să revenim mult mai greu”, a adăugat liderul liberal.

Citeşte şi: Ludovic Orban cere insistent refacerea coaliţiei. „Orice fel de înţelegere cu PSD ne va compromite şi nu va permite să guvernăm”