Rareş Bogdan îl atacă pe Nicuşor Dan: O luminiţă şi un covrig fac la fel de mult ca o strângere de mână. Pe mine mă doare că nu văd o luminiţă în Capitală

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, l-a criticat pe Nicușor Dan, primar al municipiului București pentru atmsofera anostă de Sărbători.

13 dec. 2021, 23:38
Rareş Bogdan îl atacă pe Nicuşor Dan: O luminiţă şi un covrig fac la fel de mult ca o strângere de mână. Pe mine mă doare că nu văd o luminiţă în Capitală

Rareş Bogdan îl critică pe primarul  Nicuşor Dan. ”Eu sunt un om credincios, cu frica lui Dumnezeu, care merge la biserică și-și duce și copiii la biserică. (…) Când mă voi întâlni cu Nicușor Dan prima dată am să-l întreb dacă înțelege că hrana sufletească este la fel de importantă ca hrana fizică, ca hrana materială, pentru că bucureștenii, copiii Bucureștiului, bătrânii Bucureștiului, pensionarii au nevoie de puțină bucurie. Și așa oamenii nu se mai pot deplasa, nu sunt bani suficienți, COVID-ul ne-a făcut să ne izolăm și să rămânem mai mult în locuințele noastre. Pe mine mă doare că nu văd niciun fel de luminiță, de bucurie a Crăciunului. Crăciunul înseamnă o sărbătoare a bucuriei. Părerea mea este că noi nu trebuie să renunțăm la bucurii: bucuria Crăciunului, a sărbătorilor, a unei luminițe nu trebuia să lipsească. Nu știu dacă marea economie se face din acest lucru sau din scurgerile de bani care se întâmplă pe diverse alte zone, într-un buget de 1 miliard de euro. Vă spun, ca un cetățean al Bucureștiului, că este extrem de trist orașul. Sunt convins că și alte orașe trec prin momente dificile, dar știu să-și bucure cetățeanul măcar prin ceea ce se poate, cu ceea ce e simplu. Un zâmbet, o luminiță și un covrig fac cel puțin la fel de mult ca o strângere de mână” a punctat Rareş Bogdan.

Andrei Caramitru dă de pământ cu Clotilde Armand şi cu Nicuşor Dan. „Sunt sau nesimțiți sau incompetenți complet”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunța, la sfârșitul lunii octombrie, că nu se vor aloca bani din bugetul Primăriei pentru târgurile de Crăciun, ci dimpotrivă, acestea vor aduce bani administrației locale. „Vom avea nişte târguri de Crăciun care vor aduce bani la municipalitate şi nu vom cheltui. Pe de o parte, vrem să aducem nişte operatori privaţi cărora să le închiriem, astfel încât să organizeze ei singuri – şi există nişte tarife de închiriere care sunt votate de Consiliul General. Pe de altă parte, pentru târgul pe care noi vrem să îl organizăm la Piaţa Universităţii vom lua bani din închirierea acelor căsuţe în care se vând diverse”, a declarat primarul general, potrivit G4Media.

Nicuşor Dan o acuză pe Firea că a cheltuit prea mulţi bani pe târgurile de Crăciun de anii trecuţi: „Anul acesta va ieşi pe plus”

Taxa de intrare la Târgul de Crăciun din București, care s-a deschis vineri, este de 7 lei pentru adulți și copiii de peste 12 ani, dacă este achiziționat de la casa de bilete, și de 5 lei, dacă este achiziționat online. Copiii cu vârsta sub 12 ani beneficiază de acces gratuit. Accesul în incinta târgului este permis doar pentru persoanele care prezintă certificatului verde COVID și care au bilet. Încasările din bilete acoperă o parte din costurile organizării evenimentului.

Iarna trecută, în Bucureşti nu au fost târguri de Crăciun din cauza situaţiei sanitare, dar și a bugetului precar.

Rareș Bogdan: PNL trebuie să decidă dacă-l mai susține pe Nicușor Dan. Mă bucur că el vrea să facă ordine în investițiile imobiliare, dar nu poate bloca dezvoltarea orașului

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a declarat luni, pentru B1 TV, că partidul va trebui să decidă dacă-l mai susține pe Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei.

Bogdan s-a arătat nemulțumit de faptul că primarul a blocat mai multe proiecte imobiliare: „Eu mă bucur că dl Nicușor Dan vrea să facă ordine în investițiile imobiliare, dar nu poate bloca dezvoltarea Bucureștiului”. Liberalul a mai susținut că nu e corect nici ca Guvernul să dea „bani peste bani” municipalității, iar în București căldura să fie mai ieftină decât în alte orașe, deși bucureștenii au venituri mai mari.

Întrebat dacă PNL îl mai susține pe Nicușor Dan, Rareș Bogdan a răspuns: „E o decizie pe care trebuie s-o ia PNL. Va trebui ca dl Nicușor Dan să demonstreze cu adevărat că înțelege exact ce se întâmplă și… Eu mă bucur că dl Nicușor Dan vrea să facă ordine în investițiile imobiliare, dar nu poate bloca dezvoltarea Bucureștiului, adică trebuie să existe, ca în cazul corporații versus firme românești, un echilibru extrem în atent”.

Acesta a mai precizat că, urmare a negocierilor din coaliție, Bucureștiul va avea prefect de la PSD, iar PNL va da subprefectul.