Rareș Bogdan le transmite social-democraților că rotativa premierilor nu va mai avea loc dacă insistă cu Grindeanu la Transporturi

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, spune că rotativa premierilor se va face „pe formula care a fost parafată” odată cu crearea actualei coaliții de guvernare, fără să fie făcute modificări, așa cum sugerează PSD.

18 ian. 2023, 22:17
Rareș Bogdan le transmite social-democraților că rotativa premierilor nu va mai avea loc dacă insistă cu Grindeanu la Transporturi

„Vorbim de un protocol care înseamnă o coalitie tripartidică în care s-au pus la masă și au înteles că e nevoie să ia măsuri pentru a oferi stabilitate Romaniei. Conform protocolului, în mai va urma să existe o rocadă între PSD si PNL la nivel de prim-ministru, iar mai departe și între ministere. Dacă va exista înțelegere și înțelepciune și, de bună-voie și cu mult bun-simț, se va ajunge la concluzia că sunt miniștri care să facă un pas în spate și să vina altți, se va ajunge la un acord. Nu se pune problema ieșirii de la guvernare (a PNL -n.r.). Știu că există o relație foarte bună între domnul Ciolacu și domnul Ciucă la nivel de președinți de partid”, a afirmat Rareș Bogdan, într-o intervenție la Realitatea TV.

Rareș Bodan a spus că va ignora ce spun unii grei social-democrați pe tema protocolului. „Nu comentez nici ce spune domnul Zetea, nici domnul Stănescu. Mi se pare nepotrivit să vorbim de un document parafat de trei partide. Nu înțeleg de unde au pornit discuțiile, nici de unde a pornit demersul lui Stănescu”, a mai afirmat prim-vicepreședintele PNL.

Citește și Rareş Bogdan anunţă război pentru Schengen: „Diplomatia capului plecat trebuie complet anulată”

Până la rotativa premierilor din luna mai România are de trecut printr-o perioadă foarte dificilă, a mai spus liderul liberal.

„Rotativa este peste patru luni de zile. Până atunci România are de înfruntat o perioadă destul de dificilă. Deci discutia mi se pare cumva… că am cauta un subiect care, de fapt, nu există. Ar fi pentru prima dată când partidele angrenate într-o coaliție hotăresc ca după o perioadă să facă rocada la nivel de premier”.

Rareș Bogdan: În cazul în care colegii de guvernare doresc ca domnul Grindeanu să rămâna la Transporturi, nu se va face rotativa 

Eurodeputatul a precizat că PNL va respecta acordul politic cu PSD. „PNL își va respecta cuvântul dat și toate documentele parafate și semnate. E o dovadă de maturitate și de echilibru. Dacă există miniștri care nu ating performanțele, trebuie scoși din guvern rapid. Nu consider că în Cabinetul Ciucă există miniștri foarte performanți, mai putin performanți sau prosti. Dacă ar fi miniștri mai putin performanți, ar trebui scosi din guvern imediat”, a explicat eurodeputatul.

Citește și Rareş Bogdan, reacție dură după anunțul OMV Petrom că nu plătește taxa de solidaritate: „Nu ne putem lăsa umiliți din nou”

Rareș Bogdan a mai spus că, dacă Grindeanu rămâne la Transporturi, cel mai probabil nu se va face rotativa, iar Ciucă va rămâne premier.

„În cazul în care colegii de guvernare doresc ca domnul Grindeanu sau altcineva să rămâna la Transporturi, domnul Câciu sau altcineva să vină la Finanțe, atunci noi consideram că nu se va face rotativa și domnul Ciucă va rămâne premier. Poziția mea, a lui Dan Motreanu, a Alinei Ghorghiu, a lui Gheorghe Falcă, a lui Vasile Blaga e asta (fără negocieri – n.r.)”, a adăugat Rareș Bogdan.