Marcel Ciolacu: Tu, Florin Cîţu, ai eşuat big time. Florine, superman, ai căzut în cap, zboară acasă! Dan Barna, aveţi şansa să vă spălaţi păcatele

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu spune că Guvernul PNL condus de Florin Cîţu trebuie demis şi cere USR să voteze moţiunea de cenzură a PSD. Preşedintele PSD l-a acuzat pe premierul Florin Cîţu că a jucat golf cu vieţile românilor, şi, sub patronajul lui Klaus Iohannis şi al PNL, "românii mor carbonizaţi în spitale".

05 oct. 2021, 13:02
Marcel Ciolacu: Tu, Florin Cîţu, ai eşuat big time. Florine, superman, ai căzut în cap, zboară acasă! Dan Barna, aveţi şansa să vă spălaţi păcatele

Marcel Ciolacu a spus că Florin Cîţu trebuie să plece acasă pentru că guvernarea PNL a eşuat şi i-a cerut liderului USR Dan Barna ca formaţiunea sa să voteze alături de PSD moţiunea de cenzură.

„Florin Cîţu, are amnezie. Faptul că eu vorbesc primul înseamnă că PSD a câştigat alegerile.

Astăzi facem dreptate pentru români, Guvernul Cîţu va pleca acasă. Sper că sunteți de acord, domnule Barna! La ultima moțiune, erați alături de domnul Cîțu. Și v-au căzut ochelarii. Astăzi sper să nu vă cadă și bilele!

Dvs trebuie să plecați azi, pentru că nici măcar n-ați început să guvernați. Nouă luni v-ați bătut ca chiorii pentru șefia PNL. Și astăzi ați ajuns șef peste un hoit politic. PNL a ajuns să miroasă a PNȚCD. Dar asta e problema voastră! Problema noastră și a românilor este că ați distrus țara în lupta voastră absurdă pentru ciolan!

Echipa câștigătoare este de fapt echipa ucigătoare! Ați jucat golf cu viețile românilor! Sub patronajul lui Iohannis și al PNL, românii mor carbonizați în spitale!

După 7 ani de mandat, șeful statului- Klaus Iohannis, ne spune relaxat că statul a eșuat! Așa este! În ”Guvernul meu” românii au ajuns să moară arși în spitale! Nu o dată, nu de două ori, ci de 12 ori la rând! 12 tragedii și zeci de oameni care au murit nevinovați din cauza incompetenței voastre.

Acest sistem patronat de PNL a omorât oameni nevinovați!

Statul a eșuat pentru că românii au ajuns să se teamă de lucrurile care ar trebui să-i salveze! Românilor le este frică să mai meargă la spital! Aici ați adus statul, domnilor Iohannis și Cîțu!

Guvernarea voastră a eșuat! Voi sunteți reprezentanții statului. Voi trebuia să aveți grijă de români. Voi ați eșuat! Tu – Florin Cîțu, ai eșuat BIG TIME!

România EȘUATĂ este singurul proiect politic care va rămâne în urma guvernării PNL! În rest doar tristețe și dezolare! Să vă fie rușine !

Domnule prim-ministru, Ce ați făcut toată vara?! NIMIC! V-ați luptat cu Orban pe funcții în loc să vă pregătiți de pandemie! Ați inaugurat fără rușine valul 4 cu 5 mii de peneliști la Congresul vostru penibil!

În frunte cu Iohannis, ați sfidat toate regulile! Ați încălcat legea și bunul simț. Iar acum mai aveți tupeul să ne cereți responsabilitate și să băgați noi restricții?! Cine vă mai crede, domnule Cîțu?!

Ați distrus campania de vaccinare. Iar acum îi faceți pe români proști că nu se vaccinează. Dar testarea de ce ați scos-o, domnule Cițu?! Vă răzbunați pe români și le încălcați toate drepturile fundamentale! Ați scos România din Europa!

Mergeți pe stradă, domnule Cîțu! Vorbiți cu oamenii. Acolo, printre claxoanele românilor nervoși, o să vedeți unde ați dus această țară. Toți vă urăsc. Nimeni nu vă mai crede.

Nu sunteți fantastic. Nu sunteți wow. Sunteți doar total rupt de realitate și de problemele oamenilor. Nu cu o sută de lei ca Ceaușescu o să vă salvați. Nu merge! Ați ajuns cel mai detestat om din România! ACASĂ!

Domnule Cîțu, am înțeles cu toții că nu știți cât costă pâinea, pentru că nu consumați. Între noi fie vorba, chiar sunt curios ce consumați dvs…poate ne spuneți azi.

Dar că facturile românilor se dublează, vă pasă?! Știți acest lucru?! Știți că pacienții cronici nu au DIN NOU acces la tratament?! Vă pasă?! Vă pasă că 88 la sută dintre bolnavii de cancer aflați sub tratament în 2019 au murit în mai puțin de un an?

Vreți să repetați strategia asta criminală și acum? Vreți să moară lumea în case de frig la iarnă, domnule Cîțu?!

Vă citesc o știre: ”Doua fetițe din Roman, în vârstă de 9 și 12 ani, își vând jucăriile în stradă în speranța că vor caștiga destui bani pentru ca parinții lor să plătească facturile la utilități”.

Aici ați adus România! Asta e realitatea! Voi stați la căldură, iar românii se luptă cu sărăcia! România moare de foame, la propriu!

În România, dvs îi furați pe cei mai săraci dintre români!

Oamenii nu au nevoie de super- eroi închipuiți, ci de salarii și pensii decente! Oamenii au nevoie de căldură și apă caldă! Oamenii au nevoie de spitale și școli decente! Oamenii au nevoie de respect și de un guvern responsabil! Oamenii s-au săturat de voi!

Doamnelor și domnilor, acest Guvern a mințit, a furat și a distrus România!

Acest Guvern a împrumutat miliarde de euro, dar în continuare românii suferă de foame și frig.

Joaca de-a Dumnezeu a domnului Cîțu cu viețile și sănătatea românilor trebuie să înceteze astăzi!”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a avut şi un mesaj pentru USR.

„Mă uit la domnul Barna: aveți șansa să vă spălați azi păcatele! Aveți șansa să recunoașteți în fața românilor că ați fost părtași la acest dezastru. Ați distrus România cot la cot cu PNL timp de 9 luni de zile!

Dacă regretați cu adevărat, votați la vedere moțiunea de cenzură a PSD!

Trebuie să trimitem acasă acest guvern irațional și iresponsabil. Trebuie să salvăm România de un guvern care a devenit un pericol la adresa cetățenilor săi”, i-a transmis Ciolacu lui Barna.

„Acest Guvern trebuie să plece AZI! Moțiunea PSD va trece cu un scor istoric! Florine, SUPERMAN, ai căzut în cap! Zboară acasă!”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu nu l-a uitat nici pe Ludovic Orban.

„Domnul Orban, nu v-am auzit la Congresul PNL spunându-i domnului Iohannis să poarte masca”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul discursului său în Parlament.

Citeşte şi: Zi decisivă pentru Guvernul Cîţu. Moţiunea de cenzură, dezbătută şi votată azi în Parlament

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD este dezbătută şi supusă la vot marţi de plenul Parlamentului. Senatorii şi deputaţii s-au reunit începând de la ora 12:00, în ședință comună a Parlamentului pentru a dezbate și vota moțiunea de cenzură depusă de PSD, intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!”.

Citeşte şi: Dan Barna vede moţiunea de cenzură ca şi trecută: ‘Propunerea noastră de premier este Dacian Cioloș’

Pentru a fi adoptată, moţiunea trebuie să întrunească 234 de voturi „pentru”. Conform calculului matematic, sunt şanse ca moţiunea de cenzură a PSD să fie adoptată de Parlament.
PSD, USR şi AUR au anunţat că susţin moţiunea, iar împreună au 280 de parlamentari. De cealaltă parte, PNL şi UDMR au 163, iar cei 18 deputaţi ai minorităţilor naţionale nu participă la vot. Mai sunt şi patru deputaţi neafiliaţi care nu au anunţat cum vor vota.