Rareş Bogdan reclamă Grecia la Comisa Europeană din cauza umilinţei la care sunt supuşi românii la graniţă

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a anunțat, într-o postare pe Facebook, că va reclama Grecia la Comisa Europeană din cauza umilinţei la care sunt supuşi românii care vor să plece în concedii în această ţară. Aceştia sunt obligaţi să aştepte la cozi kilometrice, la graniţa dintre Grecia şi Bulgaria, pentru a fi testaţi de coronavirus.

RomaniaTV.net
06 iul. 2020, 11:18
Rareş Bogdan reclamă Grecia la Comisa Europeană din cauza umilinţei la care sunt supuşi românii la graniţă

Rareş Bogdan califică această măsură aplicabilă în cazul românilor drept un „tratament inuman”. După părerea sa, autorităţile din Grecia „terorizează oamenii, îi sperie şi îi tratează de parcă ar fi ciumaţi”.

Am ajuns la Bruxelles și ma voi adresa chiar astăzi Comisiei Europene și voi cere să oprească tratamentul inuman la care sunt supuși românii la frontierele grecești! Cum este posibil așa ceva? Peste 500 de mii de români tranzitează anual granițele Greciei, iar turiștii noștri pe zona estivala sau culturală aduc acestei țări încasări de 1 miliard de euro în câteva luni! Coada in aceasta dimineața a depășit 10 km și s-a inaintat și continua sa se înainteze extrem de greu la Vama KULATA, poarta de intrare in Elada lui Homer, Sofocle, Platon și Aristotel. Este inadmisibil să supui copii la testul COVID, să terorizezi oamenii, să-i sperii, să-i tratezi ca și când ar fi ciumați!„, a răbufnit europarlamentarul PNL.

Citeşte şi Negoiţă nu mai candidează la alegerile locale din partea PSD: „Epoca Dragnea a fost o tragedie pentru cel mai mare partid din România”

Politicianul reclamă faptul că România nu este o ţară de rang inferior pentru a avea parte de un tratament umilitor. Rareş Bogdan are speranţe că premierul Greciei va interveni pentru ca „acest calvar să înceteze „.

Sa blochezi ore in sir 20 de copii sub 10 ani in avion sau intr-un spatiu închis si impropriu pe Aeroporturile din Heraklion și Atena. Unde este libera circulație din UE? Este adevărat că doar românii sunt supuși testului COVID? Ce-i cu discriminarea asta? Voi adresa de asemenea o interpelare in cadrul celui mai mare Grup politic din PE. Mă aștept ca premierul Kyriakos Mitsotakis să ia măsuri, iar calvarul să înceteze, iar ambasadorul grec la Bucuresti sa fie chemat in Centrala MAE pentru a da explicații. Romanii NU sunt cetățeni de rang 2. Gata cu capul plecat, Romania trebuie sa stea in Primul RÂND in Europa„, conchide europarlamentaru .