Rareș Bogdan, replică pentru poziția tăioasă a lui Marcel Ciolacu: „Singurele soluții pentru desființarea pensiilor speciale sunt propuse de PNL!”

Continuă ping-pongul declarațiilor, între PSD și PNL. După ce Marcel Ciolacu l-a înțepat pe Rareș Bogdan, purtătorul de cuvânt al național-liberalilor a lăsat tonul mai moale.

07 sept. 2022, 09:00
Rareș Bogdan, replică pentru poziția tăioasă a lui Marcel Ciolacu: „Singurele soluții pentru desființarea pensiilor speciale sunt propuse de PNL!”

Europarlamentarul Rareș Bogdan susține că e momentul ca PNL și PSD să îngroape securea războiului.

„Eu nu voi intra într-un astfel de dialog cu domnul Ciolacu. Și asta pentru că România are nevoie de o coaliție stabilă, arenevoie de asumare și echilibru în această perioadă. Nu de polemici. Mi-aș dori însă ca și dl Ciolacu, dar și ceilalți lideri și comunicatori ai PSD să încerce o altfel de abordare. Fără a duce în derizoriu și a bagateliza subiecte importante, ci o abordare mai serioasă, mai responsabilă, mai orientată spre soluții.

Eu iau în serios problema energiei, a îngrijorărilor românilor și a creșterii pensiilor și nu cred că sunt subiecte pe marginea cărora se cade să facem concurs de oratorie, aciditate sau umor. Românii nu mai suportă spectacolul gol de conținut și e normal. Noi trebuie să ne așezăm la masă și să găsim soluții, de aceea am intrat în această coaliție (între două partide aflate ani în șir în razboi politic) – să fim apți să luăm rapid deciziile care se impun, atât pentru populație cât și pentru economie și mediul de afaceri, să garantăm României o guvernare stabilă și eficientă în acest context global dificil”, a declarat Rareș Bogdan, pentru ȘtiriPeSurse.ro.

 

Rareș Bogdan susține eliminarea pensiilor speciale

 

Rareș Bogdan insistă că trebuie tranșată problema pensiilor speciale, în baza proiectului elaborat de PNL.

„Singurele soluții pentru pensiile speciale le-a propus PNL, legea desființării lor este tot a PNL, inițiativa impozitarii – după ce CCR și Avocatul Poporului s-au opus legii – aparține tot PNL. Iar PSD știe asta. Toate pensiile trebuie să ajungă să fie calculate și plătite în funcție de contributivitate, iar orice altă abordare este o palmă dată poporului român.

A nu-ți propune, ca politician, să rezolvi această problemă care trenează de aproape 20 de ani, este o sfidare și o abandonare a interesului oamenilor, al cetățenilor români. Este nevoie de reforma sistemului de pensii asumată prin PNRR”, a mai transmis politicianul, pentru sursa citată.

„E îmbucurător faptul că acum avem un consens – mărirea cu 16%, așa cum susțin eu si colegii mei, este cea care respectă legea. Nu cu 10%. De asemenea, creșterea cu 10% ar fi fost împotriva legii care prevedea creșterea generală a pensiilor cu 40% și a restului rămas în urma creșterilor succesive de 14%, respectiv 10%, realizată de către două guverne conduse de premieri PNL, în ultimii doi ani”, a adăugat liderul PNL.