Rareș Bogdan, revoltat pentru că PSD nu a propus un nou ministru la Apărare: „Președintele Iohannis poate colabora cu orice ministru căruia îi bate inima în spirit românesc!” | EXCLUSIV

Rareș Bogdan a somat PSD să numească un ministru la Apărare cât mai rapid, după demisia lui Vasile Dîncu. 

25 oct. 2022, 20:58
Rareș Bogdan, revoltat pentru că PSD nu a propus un nou ministru la Apărare: „Președintele Iohannis poate colabora cu orice ministru căruia îi bate inima în spirit românesc!” | EXCLUSIV

Rareș Bogdan nu se gândește să preia portofoliul de la Apărare, deși s-a vehiculat că fostul jurnalist ar fi în „pole-position” pentru această funcție.

„Eu sunt europarlamentar. Sunt absolut convins că cei de la PSD nu o să lase România fără ministru al Apărării. Funcția de ministru al Apărării, potrivit protocolului coaliției, este arondată în dreptul PSD

Mie-mi place să-mi văd de lungul nasului și de PNL, care are nouă ministere, plus cea de premier. În cazul în care cei din PSD nu au specialist care să conducă Ministerul Apărării și nu înțeleg cât de gravă e situația de la granița României (…), sigur că vom analiza în cadrul PNL. Dar eu nu fac propuneri (…)”, a declarat Bogdan, pentru România TV, marți seara.

 

Rareș Bogdan: „Așteptam un nume!”

 

PSD este obligat să anunțe noul nume de ministru la Apărare, susține la Rareș Bogdan.

„Eu nu acuz partenerii de guvernare. Eu spun că așteptam un nume. Trebuie conștientizat faptul că există un conflict la granița de nord a României, o agresiune la adresa Ucrainei, cu efecte extrem de grave asupra României și nu doar.

România are nevoie de un ministru al Apărării. Sigur că Nicolae Ciucă este un ministru al Apărării și un șef de Stat Major care s-a validat prin pozițiile pe care le-a avut, dar ca premier nu se poate dedica exclusiv ca ministru al Apărării, chiar dacă va colabora cu orice ministru va propune PSD. Orice zi, orice oră pe care o întârziem în situația actuală, cu totul specială, contează. Solicit PSD să vină cu un nume rapid!”, a mai punctat purtătorul de cuvânt al PNL.

 

Rareș Bogdan: „Iohannis poate colabora cu orice ministru”

 

Rareș Bogdan are o relație foarte apropiată cu Klaus Iohannis, despre care poate spune că va avea o relație foarte bună cu viitorul ministru al PSD.

„Întotdeauna am fost un om care l-a susținut pe Iohannis, nu voi ascunde acest lucru. El poate colabora cu orice ministru căruia-i bate inima în spirit românesc și-i curge în vene un sânge românesc. PSD este obligat ca în această seară, cel târziu dimineață, să vină cu un nume care să colaboreze cu președintele și aliatul nostru NATO, SUA”, a mai transmis Rareș Bogdan.