Rareş Bogdan, verdict dur împotriva lui Alexandru Rafila. „Ar fi trebuit să cerem remanierea lui. A jucat cu ochii la sondaje și nu cu ochii la sănătatea românilor”

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan ar vrea remanierea lui Alexandru Rafila din funcţia de ministru al Sănătăţii, pe fondul tensiunilor care a avut loc recent în coliţia PNL - PSD - UDMR. Prim-vicepreşedintele PNL a subliniat că este nevoie de o "discuţie serioasă" deoarece "nu demiți un om pentru o declarație".

19 ian. 2022, 18:31
Rareş Bogdan, verdict dur împotriva lui Alexandru Rafila. „Ar fi trebuit să cerem remanierea lui. A jucat cu ochii la sondaje și nu cu ochii la sănătatea românilor”

Rareş Bogdan a reacţionat, în condiţiile în care Florin Cîţu, preşedintele PNL, l-a criticat pe Alexandru, dând de înţeles că decizia renunţării la certificatul verde i-a aparţinut lui Alexandru Rafila. Mai mult, europarlamentarul nu a ezitat să aducă în discuţie atacurile din coaliţie venite dinspre PSD.

„Ar fi trebuit să cerem remanierea lui Rafila. Dacă continuă, atunci va trebui să luăm o hotărâre, dar nu demiți un om pentru o declarație. Dar în schimb cred că e nevoie de o discuție serioasă.

Faptul că domnul Tudose a atacat un ministru al PNL în mod public a fost o chestiune nefirească și nu ajută la realizarea unui consens cu privire la buna guvernarea.
Dacă după un an de zile vom vedea că acest efort nu va ajunge să fie unul apreciat, nu va duce la nimic și guvernarea va bălti, atunci e absolut legitim să încercăm să găsim o altă formulă pentru că înseamnă că această formulă a fost făcută complet aiurea. Eu sper să nu avem această situație”, a declarat Rareş Bogdan, într-un interviu pentru Digi24.ro.

Fost jurnalist, în prezent europarlamentar, Rareş Bogdan a recunoscut că a trăit „din conflict” şi că ar găsi „în fiecare oră” un motiv să atace pe cineva din PSD.

„Eu am trăit din conflict. Dacă ar trebui să am o retorică, aș găsi în fiecare oră motiv să atac pe cineva de la PSD, dar știu că românii nu asta vor. Vor să fie ajutați, nu mai vor circ. (…)
Dacă lucrurile continuă, va trebui să acționăm și extrem de brutal. Liderii să înțeleagă că nu e loc de bătălii de orgolii pentru că avem alte urgențe”, a mai precizat prim-vicepreşedintele PNL.

Citeşte şi: Florin Cîţu: „Înţeleg că Guvernul a decis că nu mai e nevoie de un certificat verde”

Rareş Bogdan, despre introducerea certificatului verde. „Domnul Rafila a jucat cu ochii la sondaje și nu cu ochii la sănătatea românilor”

„Certificatul verde. A fost o lipsă de hotărâre și din păcate mișcarea anti-vaccinistă care a avut între 14-17 procente a ajuns să contamineze tot mai mult și a reușit să cuprindă o masă mult mai mare. În momentul acesta sunt 52-48%. Deci e foarte complicat ca cineva să vină să își asume o astfel de acțiune pentru că timp de șase luni nu a existat hotărâre și cei care au tergiversat au ajuns să fie dominați. Acum e târziu. Nu fac altceva decât să enerveze pentru că nu au acționat când trebuia.

Electoratul PNL în noiembrie era de acord 80% cu certificatul verde, dar nu la locul de muncă. În cadrul electoratului USR- 88%, în cadrul electoratului PSD era de 50-52%. Iar domnul Rafila a jucat cu ochii la sondaje și nu cu ochii la sănătatea românilor”, a mai spus Rareş Bogdan.

Citeşte şi: PNL pune tunurile pe Rafila: „E loc de mai multe măsuri”. Rafila: „Sistemul nu a fost conceput şi pregătit să facă faţă unei crize precum pandemia de Covid-19”


loading...
Partenerii noștri