Rareş Bogdan, anunţuri de premier: „Vom dubla alocaţiile de la 1 august, vom creşte pensiile cu 40% de la 1 septembrie”

Primi-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, este primul greu al PNL care promite că Guvernul va crește pensiile cu 40%. Rareș Bogdan a spus că orice Guvern se joacă cu pensiile românilor va fi efectiv pulverizat.

26 ian. 2020, 18:19
Rareş Bogdan, anunţuri de premier: „Vom dubla alocaţiile de la 1 august, vom creşte pensiile cu 40% de la 1 septembrie”

Rareș Bogdan a vorbit despre mărirea pensiilor și alocațiilor, dar și despre ce ar putea să se întâmple cu Guvernul dacă nu va pune în aplicare aceste măsuri.

„Un partid politic – că e vorba de cel din care fac parte sau altul – care nu va pune în aplicare ce a votat Parlamentul şi a promulgat preşedintele, va fi afectat într-un mod catastrofal electoral. Nu putem să ne jucăm cu asta. Cred că este o problemă de filozofie bugetară şi de filozofie de guvernare. Cred că am intrat într-un cerc vicios în care ne lăsăm lângă doamna Olguța Vasilescu, domnul Budăi prinşi în această discuţie: plătim sau nu plătim.

Florin Cîţu: Legea pentru dublarea alocaţiilor nu are surse de finanţare

Cred că trebuie să închidem subiectul. Noi trebuie să închidem direct acest subiect, simplu: „domnule, am prorogat pe 1 august, dublăm alocaţiile. Respectăm legea pensiilor, pe 1 septembrie vom mări pensiile. Şi, de aici încolo, discuţia în următoarele 9 luni este pe următorul subiect: noi, guvernul liberal, vrem să aducem investiţii, să creştem absorbția de fonduri europene de la 28% la 60%, vrem să arătăm România la Londra, la Dubai, la New York”, a declarat Rareş Bogdan, în emisiunea „Subiectiv”.

LEGEA PENSIILOR 2020. Schimbări importante pentru pensionari, tot ce trebuie să ştie despre tăieri, majorări şi pensionare anticipată

Rareş Bogdan infirmă categoric candidatura la Primăria Capitalei

Rareş Bogdan a vorbit despre posibilitatea de a candida la Primăria Capitalei.”Nu voi candida, sigur!”, a spus Rareș Bogdan, în emisiunea „Obiectiv”, de la Antena 3, prezentată de Răzvan Dumitrescu.

Răzvan Dumitrescu: Nu veți candida nici dacă insistă cineva, mai sus decât premierul Orban, cineva foarte puternic? 

Rareş Bogdan: Acea persoană nu este preocupată de lucrurile de viaţă internă a unui partid. Gândeşte strategii pentru România, are în gând lucrurile legate de România. Nu se ocupa de lucrurile mărunte. Ne lasă pe noi, liberalii, să ne ocupăm. Dânsul nu roagă nimic pe nimeni.

Guvernul, asumare pe desființarea SIIJ

„Desfiinţarea Secţiei speciale este una dintre foarte posibilele noastre asumări, în perioada următoare. Este foarte posibil. Noi avem o rafală de asumări. Este posibil ca una dintre ele să fie pe SIIJ, aşa cum cea care va fi poimâine citită va fi pe două tururi de scrutin, dar şi pe mărirea numărului de parlamentari în diaspora”, a declarat Rareș Bogdan