Rareș Bogdan vrea negocieri cu USR după ce discuțiile cu PSD și UDMR au ajuns în impas. Reacţia lui Cioloş: „Dragă Rareş, te aşteptăm la negocieri dacă ai curaj”

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, şi-a manifestat dorinţa de a începe negocieri cu USR după ce discuțiile cu PSD și UDMR s-au blocat la împărțirea ministerelor, potrivit surselor liberale.

19 nov. 2021, 23:31
Rareș Bogdan vrea negocieri cu USR după ce discuțiile cu PSD și UDMR au ajuns în impas. Reacţia lui Cioloş: „Dragă Rareş, te aşteptăm la negocieri dacă ai curaj”

Rareș Bogdan vrea negocieri cu USR. Negocierile dintre PNL, PSD și UDMR au ajuns într-un impas. Social-democraţii au transmis că nu renunţă sub nicio formă la Ministerul Finanţelor Publice, atât timp cât PNL are premierul.

PNL a cerut, în aceste conditii, un minister de forţă pe finanţe, respectiv Ministerul Dezvoltării, însă acesta este deţinut de UDMR care a anunţat că va ieşi de la guvernare dacă pierde vreun portofoliu. Marcel Ciolacu şi-a declarat sprijinul pentru UDMR. În această situaţie, Rareș Bogdan le-ar fi transmis liderilor liberali că vrea înghețarea negocierilor cu PSD, mai spun sursele politice.

Cu Marcel Ciolacu nu se poate continua, este neserios”, ar fi spus Rareş Bogdan, în discuţiile cu colegii.

Dacian Cioloş a anunţat, pe Facebook, că USR-ul este dispus să negocieze cu PNL, mai exact cu „liberalii curajoşi care se opun sinuciderii politice” (alianţa cu PSD-ul, n. red.)

Citeste si Kelemen Hunor îi ameninţă pe liberali: PNL să accepte că UDMR își păstrează actualii miniștri. Nu vom face parte …

Înțeleg spaima uriașă a celor de la PNL acum, după ce au dat cheile de la casă PSD-ului. Obișnuiți cu proprietatea altora și cu traiul în case naționalizate, pesediștii nu pleacă cu una cu două de la borcanul cu miere. Așa că nu mă miră dorința lui Rareș Bogdan de a cere negocieri cu USR. Să nu fiți surprinși dacă acceptăm negocierea, doar că ea nu va avea loc prea curând. Iar atunci când asta se va întâmpla, va fi doar cu liberalii curajoși care se opun acestei sinucideri politice.

Ironia sorții este că PNL va afla cum e să fii forța reformatoare dintr-un guvern retrograd care are un singur interes: să facă bani pentru partid. Practic, PNL va avea în noul guvern rolul USR din guvernul precedent. PSD și UDMR vor face jocurile, vor bloca tot și vor împărți banii și funcțiile între ei. Diferența e că PNL nu e nici struț, nici cămilă, pentru că PNL nu vrea reformă cu adevărat, după cum nu e nici hoț profesionist ca PSD. Slabă mulțumire, e drept, pentru simplul fapt că această „dramedie” e plătită de cetățenii români.

Așa că, dragă Rareș, dacă ai curaj cu adevărat, te așteptăm la negocieri„, a scris Cioloş pe Facebook.

Citeste si Scandal în PNL după discuțiile cu PSD și UDMR. Rareș Bogdan s-a dezlănţuit la adresa lui Ciolacu: „S-a crezut în piaţă la Buzău”

Negocierile PNL-PSD-UDMR pentru formarea noului cabinet continuă şi în zilele următoare, după ce liberalii au decis în BEX că nu renunţă la Ministerul Dezvoltării şi la cel Transporturilor, potrivit unor surse politice.


loading...
Partenerii noștri