Kelemen Hunor îi ameninţă pe liberali: PNL să accepte că UDMR își păstrează actualii miniștri. Nu vom face parte din coaliție ca element decorativ

Kelemen Hunor a transmis un mesaj dur partenerilor de coaliţie de la PNL, după negocierile de vineri de la Parlament. Liderul UDMR spune că formaţiunea pe care o conduce nu va face parte din coaliţie ca element decorativ.

19 nov. 2021, 23:09
Kelemen Hunor îi ameninţă pe liberali: PNL să accepte că UDMR își păstrează actualii miniștri. Nu vom face parte din coaliție ca element decorativ

Kelemen Hunor îi ameninţă pe liberali că UDMR va părăsi coaliţia de guvernare, dacă formaţiunea pe care o conduce nu îşi păstrează actualii miniştri.

Kelemen Hunor îi ameninţă pe liberali: „Nu vom face parte din coaliție ca element decorativ”

Liderul UDMR ameninţă cu părăsirea coaliţiei de guvernare, cu doar câteva zile înainte de a merge la consultările convocate de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi Scandal în PNL după discuțiile cu PSD și UDMR. Rareș Bogdan s-a dezlănţuit la adresa lui Ciolacu: „S-a crezut în piaţă la Buzău”

„Dacă este nevoie de noi în această coaliție, colegii noștri din PNL vor trebui să accepte că UDMR își păstrează actualii miniștri. Nu vom face parte din marea coaliție ca element decorativ, vrem să fim acolo în funcție de ponderea noastră politică. Vrem să muncim, iar miniștrii Uniunii și-au dovedit valoarea.

În cadrul negocierilor de vineri am reușit să mergem mai departe cu elaborarea programului de guvernare. Creșterea pensiilor cu rata inflației sau puțin peste inflație poate fi realizată anul viitor. Cu toate acestea, partea de sprijin familial, pe care o considerăm importantă, nu a fost încă finalizată, sistemul actual nu este eficient și trebuie îmbunătățit semnificativ.

Am convenit în linii mari asupra desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), și am finalizat textul acordului de guvernare. Nu există încă un acord pentru revizuirea Constituției, dar știm cu toții că acest lucru este necesar”, a scris liderul UDMR pe Facebook.

Reamintim că vineri, un nou blocaj a apărut în formarea coaliției după ce PNL a cerut Ministerul Dezvoltării, punând UDMR în situația de a nu avea niciun minister important în viitorul cabinet. Marcel Ciolacu a declarat, la rândul său, că nici PSD nu rămâne în coaliție dacă UDMR o va părăsi.

Florin Cîţu respinge varianta ieşirii UDMR din coaliţie. „E o prostie. Mereu o să fie momente mai dificile”

Florin Cîţu, președintele PNL, a exclus varianta ca UDMR să iasă din coaliţia de guvernare pentru care poartă negocieri cu PSD şi minorităţile.

„Sunt negocieri, mereu o să fie momente mai dificile. E o prostie. Din contră: sunt partenerii care au fost alături de mine. E o prostie”, a spus Cîțu despre UDMR.

De asemenea, preşedintele PNL a explicat că liberalii ar vrea să preia Finanțele și Justiția.

„Eu așa vreau: Finanțe și Justiție. E un guvern important. Dacă se negociază bine se poate”, a spus Cîțu.

Citeşte şi Klaus Iohannis, apel la partidele parlamentare: Această criză politică trebuie să se încheie