Răspunsul lui Alexandru Rafila pentru persoanele care susţin că virusul nu există: Frizează alte aspecte, nu cele legate de bunul simţ

Medicul Alexandru Rafila a oferit un răspuns persoanelor care susțin că noul coronavirus, care a omorât deja peste 300.000 de oameni, nu ar exista. 

RomaniaTV.net
21 mai 2020, 09:35
Răspunsul lui Alexandru Rafila pentru persoanele care susţin că virusul nu există: Frizează alte aspecte, nu cele legate de bunul simţ

Medicul susține că aceeași situație a fost și în urmă cu patru ani, când a început epidemia de rujeolă. De asemenea, acesta susține că aceste boli existentă și sunt transmisibile.

Citește și: Alexandru Rafila: Nu este vorba de termoscanare. Este vorba despre măsurarea temperaturii. Firesc ar fi întâi să le explici oamenilor

„Chestiunea legată de faptul că virusurile în general nu există funcționează de mult. Inclusiv când a început epidemia de rujeolă în urmă cu 4 ani în România au apărut în zona celor care se opun vaccinării informații că nu există, au făcut și pariuri. Cred că e clar că există boli infecțioase. Cu asta cred că suntem cu toții de acord. Aceste boli sunt transmisibile. Contactul cu o persoană bolnavă duce la apariția bolii, fie prin transmitere aeriană, fie digestivă, pe diverse căi.

Alexandru Rafila susține că aceste boli produc virusuri sau bacterii, care pot fi și văzute, pentru persoanele care sunt curioase. Conform medicului, acestea se pot observa la microscop electronic.

”Bolile astea, dacă există și suntem de acord că sunt microorganisme care le produc – virusuri sau bacterii – care pot și văzute, pentru cei care sunt curioși, și izolate. La bacterii e mai simplu că sunt mai mari, la virusuri e mai complicat că un virus e o particulă care nu se multiplică decât în interiorul unei celule pe care o infectează și atunci ai nevoie de culturi de celule, dar chiar particula virală se poate vedea la un microscop electronic, se pot vedea efectele legate de distrugerea celulelor pe care le infectează. Să vii să spui că ceva care a fost dovedit științific nu exist și că există o conspirație, eu cred că frizează alte aspecte, nu cele legate de bunul simț și de o judecată cât de cât echilibrată”, a declarat Alexandru Rafila.