Răspunsul Rusiei la sancţiuni. Moscova taie legaturile aeriene cu Marea Britanie şi interzice intrarea în spaţiul său aerian a oricărui avion care vine din Regatul Unit

Din 25 februarie, Agenția Federală de Transport Aerian a închis spațiul aerian rusesc pentru zborurile aeronavelor deținute, închiriate sau operate de Regatul Unit, se arată pe site-ul oficial al Ministerului Transporturilor al Federației Ruse.

25 feb. 2022, 11:20
Răspunsul Rusiei la sancţiuni. Moscova taie legaturile aeriene cu Marea Britanie şi interzice intrarea în spaţiul său aerian a oricărui avion care vine din Regatul Unit

„Pe 25 februarie 2022, de la ora 11:00, ora Moscovei, a fost introdusă o restricție privind utilizarea spațiului aerian al Federației Ruse pentru zborurile aeronavelor deținute, închiriate sau operate de o persoană asociată cu Regatul Unit sau înregistrată în Regatul Unit, pentru puncte de pe teritoriul Federației Ruse, inclusiv zboruri de tranzit prin spațiul aerian al Federației Ruse„, se arată pe site-ul ministerului.

„Această măsură a fost luată în conformitate cu prevederile Acordului interguvernamental privind serviciile aeriene dintre Rusia și Regatul Unit, ca răspuns la deciziile neprietenoase ale autorităților aviatice din Regatul Unit cu privire la restricția asupra zborurilor regulate ale aeronavelor deținute, închiriate sau operate de o persoană asociată cu Rusia. sau înregistrat în Rusia”, se mai arată în justificarea deciziei.

Citeşte şi Dmitri Rogozin ironizează sancţiunile împotriva Rusiei: „Verificaţi-i pe cei care le dau dacă nu cumva suferă de boala Alzheimer”

Joi, în conformitate cu normele dreptului internațional – pentru a discuta problema zborurilor dintre cele două țări – a fost transmisă autorităților aviatice britanice o propunere de a organiza consultări. În această dimineață, vineri, a fost primit un răspuns negativ de la colegii din Marea Britanie.

Aceasta este baza pentru adoptarea de către partea rusă a măsurilor oglindă în conformitate cu prevederile Acordului interguvernamental privind serviciile aeriene dintre Rusia și Regatul Unit, pentru a respecta principiul parității și egalității de drepturi pentru companiile aeriene”, mai scriu autorităţile ruse.

Citeşte şi Preşedintele Ucrainei cere ajutor disperat României prin Formatul Bucureşti 9. „Trebuie să aşezăm Rusia la masa negocierilor”