Răspunsuri şocante date ruşilor care folosesc iPhone

Deşi multe dintre răspunsurile date de Siri direct la anumite întrebări pot fi considerate amuzante, se pare că are în repertoriu şi câteva homofobe.

16 apr. 2015, 12:55
Răspunsuri şocante date ruşilor care folosesc iPhone

De curând, prin cel mai recent update de firmware, Siri a învăţat să primească întrebări şi să răspundă în limba rusă. Dacă aţi fi tentaţi să credeţi că toate răspunsurile la întrebări adresate asistentului virtual sunt identice indiferent de limbă, v-aţi înşela. Au apărut mai multe rapoarte cum că în Rusia anumite remarci sunt homofobe. În teorie, această realitate nu ar trebui să vină ca o surpriză. În contextul în care abia în 1999 homosexualitatea a fost eliminată de pe lista afecţiunilor mentale, iar un cuplu homosexual nu are voie să înfieze copii sub nici o formă, este mai degrabă o adaptare la situaţia din teritoriu.

Patriarhul Kirill, liderul bisericii ortodoxe care reprezintă 80% din populaţia rusă, a afirmat în iulie 2013 că realizarea de cununii între homosexuali este un semn foarte grav al Apocalipsei. Cu toate acestea, pentru că Siri în rusă poate fi folosit oriunde în lume, nu doar în Rusia, nimeni nu se aştepta la replici homofobe din partea sa. Exemplele au fost numeroase.

Mai multe detalii pe playtech.ro