Răsturnare de situaţie! Arma preotului din Arad găsit împuşcat aparţine unui diplomat italian

Informaţie de ultimă oră despre preotul din judeţul Arad care a fost găsit împuşcat în cap. Surse judiciare au dezvăluit pentru România TV că arma cu care s-a împuşcat preotul provine din arsenalul consulului onorific al Italiei la Arad.

18 mai 2018, 08:05
Răsturnare de situaţie! Arma preotului din Arad găsit împuşcat aparţine unui diplomat italian

Noi detalii şocante ies la iveală în cazul morţii preotului din Arad. Anchetatorii susţin că preotul s-ar fi împuşcat în cap cu o armă furată.

Puşca îi aparţinea consulului onorific al Italiei la Arad, a cărui casă fusese călcată de hoţi anul trecut. Printre bunurile furate se număra şi puşca cu care preotul şi-a luat viaţa.

Descoperire şocantă în Arad. Un preot a fost găsit împuşcat în cap pe terenul unei pescării deţinute de familia sa

Locanicii povestesc că preotul ar fi împrumutat arma pentru a împuşca vidrele care îi mâncau peştii din pescăria deţinută de familia sa, unde a fost găsit decedat.

De altfel, poliţiştii au descoperit că preotul nu deţinea permis de port armă.

„Este adevărat, arma a fost furată de la consulul Italiei la Arad. Mai multe detalii nu pot fi oferite, pentru că este o anchetă în desfăşurare”, a arătat IPJ Arad.

Iniţial, anchetatorii au exclus varianta crimei, luând în calcul două variante: sinucidere sau accident.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu, Nicolae Daniel Belei, a declara că varianta cea mai plauzibilă ar fi că preotul s-a împuşcat din greşeală.

„Bărbatul nu deţinea permis de port armă, practic arma era deţinută ilegal. Mai degrabă este luată în calcul varianta unui accident. Nu rezultă din declaraţiile luate că ar fi vorba de o sinucidere. Bărbatul a fost găsit căzut lângă scaun. A venit în noaptea de marţi spre miercuri pentru a sta la pândă, era la el la pescărie şi, fiind zonă mai retrasă, erau vidre. Probabil că într-un moment de neatenţie a apăsat, a fost găsit căzut lângă scaun. Cercetările duc spre un accident”, a afirmat Nicolae Daniel Belei.

Cercetările în acest caz se fac de către poliţiştii arădeni sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu, fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

Un bărbat în vârstă de 54 de ani, preot ortodox în localitatea Hăşmaş, din judeţul Arad, a fost găsit, miercuri, de către soţie împuşcat în cap cu o armă de vânătoare, într-o pescărie deţinută de familia sa între satele Tăgădău şi Comăneşti.