RĂSTURNARE DE SITUAŢIE, când începe noul an şcolar. Precizări de la patronatele din turism

Reprezentanții patronatelor din Turism au declarat pentru Edupedu.ro că nu i-au cerut premierului Viorica Dăncilă ca anul școlar 2019-2020 să înceapă cu o săptămână mai târziu. Au cerut, în schimb pentru anul viitor, dar nu își pot explica de ce premierul a cerut în ședința de Guvern din 31 iulie ca modificarea să fie făcută chiar de anul acesta, cu o lună înainte de începerea școlii.

08 aug. 2019, 13:12
RĂSTURNARE DE SITUAŢIE, când începe noul an şcolar. Precizări de la patronatele din turism

„Noi am cerut pentru anul viitor, dar nu ne-ar deranja dacă și anul acesta se opera, însă suntem conștienți că nu se pot face modificări cu trei săptămâni înainte. Noi am cerut pentru anul viitor să înceapă în jurul datei de 15 septembrie. Și vom cere să fim și noi chemați la discuții, să venim cu argumente. (…) De ce a cerut doamna Dăncilă nu mă întrebați că nu am de unde să știu cine a sfătuit-o”, a declarat pentru Edupedu.ro, Dragoș Răducanu, vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Întrebat dacă au avut loc discuții la Guvern pentru modificarea de anul acesta, Răducanu a spus „nu știu, noi nu am avut astfel de discuții”. „Guvernul, la întâlnirea pe care a avut-o ministerul Educației, nu ne-a chemat și pe noi, a chemat o altă organizație, Federația Industriei Hoteliere. Ei nu au cerut nimic, ei reprezintă directorii, angajații lor, nu știau despre ce este vorba”.

Edupedu.ro a trimis o solicitare Guvernului privind această situație și vom publica răspunsul imediat ce îl primim.

Fuga de răspuns a miniștrilor

Decizia nu a fost luată nici până acum de către ministrul Interimar al Educației, Daniel Breaz. „Încă nu s-a luat o decizie, dar cu siguranță aceasta va fi cea mai bună pentru elevi, când se va decide”, a răspuns acesta pentru Edupedu.ro, în această dimineață.

În ceea ce-l privește pe ministrul Turismului, Bogdan Trif, întrebat miercuri într-o conferință de presă susținută la Constanța dacă s-a decis sau nu când începe școala, acesta a fugit de răspuns.

„Doamna premier a spus foarte clar că solicită o analiză ministerului astfel încât să se găsească cea mai bună soluție pentru turism, dar și pentru elevi. Este important să găsim această cale de mijloc în care să avantajăm ambele… ambele tabere, dacă putem să spunem așa. Este important să avem grijă și de elevii noștri, dar, totodată trebuie să protejăm și turismul, să-l dezvoltăm. Sunt convins că colegii or să ia cea mai bună decizie. În scurt timp, o să avem o analiză…”, a declarat Trif.