Răsturnare de situație în cazul Caracal. Gheorghe Dincă ar putea scăpa de pedeapsa cea mai mare

Răsturnare de situație în cazul Caracal. Procesul în care Gheorghe Dincă este judecat pentru uciderea Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu a avut, marți un nou termen.

31 mai 2022, 14:51
Răsturnare de situație în cazul Caracal. Gheorghe Dincă ar putea scăpa de pedeapsa cea mai mare

Procesul lui Gheoghe Dincă are ultimul termen fixat pe data de 16 iunie. Astăzi, instanţa a respins probele cerute de Dincă, iar familia Măceşanu, prin avocat, a solicitat ca acesta să nu mai fie judecat pentru omor, ci doar pentru trafic de persoane.

Gheoghe Dincă ar putea scăpa de acuzația de omor

Astfel, părinții adolescentei dispărută fără urmă speră să reia căutările fetei. Alexandra Măceşanu avea 15 ani, iar Luiza Melencu – 18 ani. În 2019, ambele fete, eleve de liceu, au dispărut din Caracal, iar Dincă a fost acuzat că le-a luat cu maşina la autostop, le-a sechestrat şi le-a dus în casa lui, unde le-a violat şi apoi le-a ucis, incendiidu-le apoi cadavrele într-un butoi de tablă.

Citește și: Cutremur în dosarul Caracal. Declaraţia care l-ar putea scăpa pe Gheorghe Dincă

Recent, Gheorghe Dincă a cerut instanței „executarea unui experiment judiciar cu privire la arderea unui cadavru de animal, cu greutatea aproximativă a victimei (Alexandra Măceşanu – n.r.), într-un butoi similar cu cel în care se presupune că ar fi fost arsă aceasta”.

Judecătoarea Diana Cotoi a amânat să se pronunțe asupra acestei cereri până azi, când a anunțat că respinge solicitarea lui Dincă, ea nefiind „relevantă pentru cauză“.

Părinții Alexandrei spun că Gheorghe Dincă nu le-ar fi ucis fiica

La acest ultim termen din dosarul Caracal, părinții Alexandrei au cerut Dincă să fie judecat doar pentru trafic de persoane. La termenul de marţi, avocatul familiei Măceşanu, Aurel Moldovan, a solicitat instanţei schimbarea încadrării juridice a faptelor de care este acuzat caracaleanul.

Mai exact, părinţii Alexandrei au cerut ca Dincă să nu mai fie judecat pentru omor, pentru că „sub nicio formă nu s-a demonstrat, mai ales din expertiza ştiinţifică, că toate materialele folosite de Dincă în acel butoi putea conduce la o temperatură de 800 de grade sau 1.500 de grade, în vederea arderii unui cadavru.

Citește și: Înregistrare-bombă din sala de judecată! Gheorghe Dincă a recunoscut tot în faţa judecătoarei! Filmul răpirii Luizei Melencu

Mai mult decât atât, nu s-au comunicat şi nu s-a precizat care e vechimea oaselor găsite în incinta acelui butoi şi nu ştim exact ce provenienţă au acestea”, a declarat avocatul Moldovan, la finalul şedinţei de judecată, potrivit libertatea.