RĂSTURNARE DE SITUAŢIE în cazul celor patru tineri găsiţi morţi într-o locuinţă din Olteniţa

Cei patru tineri care au fost găsiţi fără suflare, sâmbătă, într-o locuinţă din Olteniţa, au murit în urma intoxicării cu o substanţă necunoscută, potrivit anchetatorilor.

RomaniaTV.net
29 dec. 2013, 11:58
RĂSTURNARE DE SITUAŢIE în cazul celor patru tineri găsiţi morţi într-o locuinţă din Olteniţa

Primele concluzii ale necropsiei făcute în cazul a doi din cei patru tineri găsiţi morţi sunt că aceştia s-au intoxicat cu o substanţă neprecizată, urmând să fie prelevate probe suplimentare şi trimise la Institutul Naţional de Medicină Legală.

Potrivit unor surse judiciare, medicii legişti de la Serviciul de Medicină Legală Călăraşi au finalizat, duminică, necropsia în cazul a doi dintre tineri – o fată şi un băiat de 20 de ani -, iar rezultatele preliminare arată că aceştia au murit intoxicaţi cu o substanţă neprecizată.

Conform surselor citate, vor fi prelevate probe de sânge de la cei patru tineri, care vor fi trimise pentru analize suplimentare, inclusiv pentru analize toxicologice, la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” din Bucureşti.

De asemenea, medicii legişti au mai constatat că tinerii nu aveau urme de violenţă pe corp.

„În urma efectuării necropsiei, în cursul zilei de 29 decembrie a.c., pentru două dintre cele patru persoane, respectiv R. Florentina şi I. Răzvan, medicii legişti au comunicat următoarele constatări preliminare: fără semne de violenţă pe cap, gât, trunchi şi membre; diagnostic prezumtiv de deces: intoxicaţie acută cu substanţă neprecizată; concluziile raportului de necropsie vor fi înaintate după primirea rezultatelor examenelor paraclinice (ex. toxicologic general, ex. histopatologic, ex. serologic)”, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

În cursul zilei de duminică, legiştii din Călăraşi urmează să finalizeze necropsiile şi în cazul celorlalţi doi tineri.

Cei patru tineri au fost găsiţi decedaţi sâmbătă după-amiază, în jurul orei 14.00 fiind primit un apel la 112 prin care pompierii au fost solicitaţi să se intervină. Tinerii au fost descoperiţi într-o cameră din locuinţă, unde a fost găsită şi o butelie de aragaz, la care era improvizată o instalaţie de încălzire, iar anchetatorii au luat în calcul, în primă fază, ipoteza ca aceştia să fi murit în urma intoxicaţiei cu gaz.

De asemenea, în casă au mai fost găsite şi o sticlă de whisky care era consumată pe jumătate, precum şi mai multe sticle cu sucuri. În imobil era un miros greu, cel mai probabil de la gaz, susţineau poliţiştii.