Răsturnare de situaţie în cazul copilului găsit mort în Pecineaga. Procurorii fac cercetări pentru omor

Polițiștii constănţeni continuă cercetările pentru a stabili cu certitudine împrejurările dispariției și morții copilului Iulian Alexandru Bițică, băieţelului de 8 ani dispărut din localitatea Pecineaga. Având în vedere că, în această dimineață, cadavrul neînsuflețit al copilului a fost găsit într-un dintre bazinele de dejecții din apropierea comunei, oamenii legii au schimbat încadrarea dosarului penal deschis, din lipsire de libertate în mod ilegal, în ucidere din culpă. 

08 nov. 2019, 15:53
Răsturnare de situaţie în cazul copilului găsit mort în Pecineaga. Procurorii fac cercetări pentru omor

Copilul de 8 ani dispărut sâmbătă din Pecineaga a fost găsit mort în zona bazinului 1 de colectare şi deversare a dejecţiilor de la o fermă din apropierea casei băiatului.

Astfel, polițiștii au schimbat încadrarea juridică în dosarul morții copilului din Pecineaga și anchetează in rem infracțiunea de ucidere din culpă. Până acum, dosarul a fost deschis pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Ultimele imagini cu Iulian în viaţă. Camerele de supraveghere au surprins momentul în care cade în bazin VIDEO

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au anunţat că acel bazin fusese golit zilele trecute până la o adâncime medie de aproximativ doi metri, deoarece atât au permis motopompele. Copilul fusese ulterior căutat de un scafandru al unei firme private şi cu un sonar, fără succes. Pentru a scoate şi restul de materie vâscoasă rămasă pe fundul bazinului a fost pusă apă şi urmau să fie continuate verificările în cursul acestei zile.

Băiatul de 8 ani a dispărut sâmbătă din fața casei, în timp ce se afla la joacă, cu rolele. A fost căutat fără încetare de atunci de sute de polițiști, pompieri, jandarmi și voluntari. Întreaga zonă a fost survolată cu un elicopter, iar Garda de Coastă a verificat împrejurimile cu camere cu termoviziune.

Pentru găsirea lui Iulian Alexandru Biţică, pompierii au golit trei bazinele de colectare şi de deversare a dejecţiilor de la o fermă din apropierea localităţii Pecineaga.