Răsturnare de situaţie în cazul fetiţei de 4 ani din Călăraşi care ar fi decedat în urma unei toxiinfecţii alimentare după ce a mâncat peşte congelat. Analizele arată că peştele nu era contaminat

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a făcut public rezultatul analizelor efectuate în cazul fetiţei de 4 ani şi al bunicii sale, care ar fi murit după ce ar fi consumat pește congelat cumpărat de la un magazin din sat.
Alina Costache
04 mai 2024, 16:44
Răsturnare de situaţie în cazul fetiţei de 4 ani din Călăraşi care ar fi decedat în urma unei toxiinfecţii alimentare după ce a mâncat peşte congelat. Analizele arată că peştele nu era contaminat

Răsturnare de situaţie! Potrivit comunicatului emis de DSVSA Călărași, analizele efectuate pe probele luate din magazinul din comuna Spanțov, de unde a fost achiziţionat produsul, au fost negative.

Răsturnare de situaţie în cazul fetiţei de 4 ani decedate în urma consumului de peşte congelat! Alimentul nu a fost contaminat

Mai exact, nu au fost găsite bacterii „cauzatoare de toxiinfecție alimentare” în compoziţia produselor alimentare comercializate de magazinul de unde a fost cumpărat peștele. În schimb, aceste bacterii au fost găsite… în casa familiei.

Pe probele prelevate din magazinul alimentar, pește congelat și mici, pentru determinarea de agenți cauzatori de toxiinfecții alimentare E.coli, Salmonella spp, Listeria monocytogenes, Stafilococi coagulazopozitivi, Enterobacteriaceae rezultatele sunt negative”, scrie în comunicatul DSVSA Călărași.

Citeste si EXCLUSIV Medicul Tudor Ciuhodaru, reacție dură după apariția rezultatelor preliminare în cazul fetiței de 4 ani din Călărași: „Situația asta se poate repeta oriunde și oricând”

În schimb, după ce „au fost prelevate probe şi la domiciliul familiei, din peștele și carnea preparate în casă”, acestea au ieşit pozitive la bacteriile din clasa Enterobacteriaceae.

Inspectorii DSVSA spun că este posibilă contaminarea alimentelor acasă, în timpul manipulării şi preparării.

Frecvent, se constată o creștere a Enterobacteriaceelor în cazul condițiilor improprii de manipulare și pregătire a produselor alimentare”, au avertizat inspectorii DSVSA Călărași.

10 persoane au consumat peşte congelat obţinut din aceeaşi sursă

Potrivit Ministerului Sănătăţii, din peştele respectiv au mâncat 10 persoane aflate în acel moment la masă, li anume 4 copii şi 6 adulţi. Simptomele toxiinfecţiei alimentare le-au experimentat doar 2 din cei 10, fetiţa de 4 ani şi bunica ei, ulterior decedând amândouă.

Citeste si Știai că poți face toxiinfecție alimentară de la apă? Medicul Adrian Marinescu trage un semnal de alarmă: „Are un gust ciudat, iar microorganismele își fac de cap”

În cursul zilei de 29.04.2024 s-a înregistrat un eveniment tragic în judeţul Călăraşi, decedând în aceeaşi zi, în cursul dimineţii, o fetiţă de 4 ani şi în jurul prânzului bunica acesteia. Evenimentul a fost notificat iniţial ca suspiciune de toxiinfecţie alimentară, fiind posibil incriminat peştele consumat în cursul zilei de duminică.

La masă au participat 10 persoane, din care 4 copii şi 6 adulţi, produsele consumate au fost numeroase (peşte, ceafă porc, mici, cârnaţi porc, coaste porc, gogoşi). Greţuri şi vărsături au avut doar fetiţa de 4 ani şi bunica acesteia”, a informat marţi Ministerul Sănătăţii.

Spynews
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Bzi.ro
Cătălin Botezatu iubește din nou! „Nu îmi plac femeile îngălate!”
Fanatik.ro
Cât timp se fierbe dulceața de căpșuni, de fapt. Multe gospodine nu știu, din acest motiv se strică repede
Capital.ro
România, vizată direct de Rusia. Anunțul venit de la Kremlin: Atragem atenţia
Playtech.ro
Imagini indecente cu Simona Halep. Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt incendiare
DailyBusiness
Se majorează salariile acestor români! Premierul Ciolacu face marele anunț
Adevarul
Ucraina a distrus ultima navă purtătoare de rachete staționată în Crimeea
Spynews
Cum arată Erika Isac nemachiată. Artista s-a afișat complet naturală. Cântăreața și-a uimit fanii: „Ce față de inocentă...” / FOTO
Spynews
Ce s-a întâmplat la parastasul de 40 de zile al lui Mădălin, băiatul mort din Olt. Imagini sfâșietoare de la mormântul său: ”Ne-ai distrus” / VIDEO
Evz.ro
Salarii mai mari pentru acești români. Câți bani vor primi în plus
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
wowbiz.ro
Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție
Cancan.ro
BREAKING | Roxana Dobre, accident în Capitală! Cu cine era soția lui Florin Salam în mașină
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise pe care le-a făcut publice au făcut internetul să "ardă"
kanald.ro
Se schimbă vârsta de pensionare din această toamnă: Valoarea punctului de pensie se va majora cu 13,8%
Capital.ro
Intră 529 de lei lunar de la stat. Sute de mii de români vor beneficia de indemnizații
StirileBZI
Ideea care i-a adus mulți bani lui Ioan, un producător local din Arad: Autoservire pe tarla!
Prosport.ro
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii cu imaginile provocatoare cu ea!
stirilekanald.ro
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care au analizat "monstrul marin"
substantial.ro
Daniel Bană, de la naveta zilnică pentru fotbal la goluri pentru Universitatea Craiova: povestea inspirațională a noii speranțe a fotbalului oltenesc
MediaFlux
Greseala care lasă românii fara BANII de la stat. Avertismentul guvernanților
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'