Răsturnare de situaţie în cazul fetiţei omorâte pe trecerea de pietoni în Târgovişte. Şoferul care a provocat accidentul, reţinut

Şoferul acuzat că a spulberat o fetiţă de 13 ani pe o trecere de pietoni din Târgovişte a fost reţinut pentru 24 de ore. Tânărul de 22 de ani urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

21 iul. 2022, 17:19
Răsturnare de situaţie în cazul fetiţei omorâte pe trecerea de pietoni în Târgovişte. Şoferul care a provocat accidentul, reţinut

Cazul fetiţei omorâte pe trecerea de pietoni în Târgovişte a stârnit controverse în toată ţara. Tragedia a fost urmată de un scandal de proporţii, deoarece, la înmormântarea copilei de 13 ani, unele dintre rudele venite la procesiune s-au luat la bătaie cu mai mulţi poliţişti.

„Aproape final de zi la Târgovişte şi în pline audieri la Ploieşti cu privire la dosarul altercaţiei dintre poliţişti şi participanţii la cortegiul funerar al fetiţei omorâte pe trecerea de pietoni.

Schimbare de paradigmă: procurorul l-a reţinut pe cel care a omorât fata de 13 ani pe trecerea de pietoni şi mâine urmează să fie prezentat judecătorului pentru arestarea lui preventivă.
În acelaşi timp, cei trei inculpaţi reţinuţi au rămas în arest şi alţi poliţişti sunt cercetaţi pentru purtare abuzivă în legătură cu acele evenimente”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, pentru Româniatv.net.

Pe 7 iulie, o fată de 13 ani a murit, după ce a fost spulberată pe o trecere de pietoni din Târgovişte de o maşină. La volanul autoturismului s-a aflat un tânăr de 22 de ani. Impactul a fost atât de puternic încât copila a fost aruncată la zeci de metri de de locul impactului.

Tânărul şofer s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă.

Mai mulţi poliţişti și jandarmi au intervenit în timpul procesiunii organizate la înmormântarea fetei de 13 ani, ucisă pe trecerea de pietoni. Rudele copilei i-au lovit pe poliţiştii mobilizaţi la procesiune.

”Având în vedere numărul mare de participanţi, precum şi nemulţumirea acestora referitoare la refuzul de a aproba schimbarea traseului cortegiului funerar, forţele de ordine au intervenit, moment în care persoanele participante s-au manifestat agresiv şi ar fi lovit cu pumnii şi picioarele 5 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa”, au informat oficiali din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, pe 12 iulie.

Potrivit Ştirilekanald, rudele fetei au vrut să intre peste bărbatul care a accidentat-o mortal pe copilă. Oamenii au vrut să intre direct pe strada unde locuiește şoferul, iar conflictul a pornit în momentul în care autoritățile nu le-a dat voie.

„Pe parcursul manifestării, forţele de ordine (poliţişti şi jandarmi), au utilizat mijloacele din dotare, neînregistrându-se victime din rândul participanţilor”, a mai transmis autoritățile.

Citeşte şi: Scandal la înmormântarea unei fete de 13 ani. Cortegiul funerar nu a fost lăsat să intre pe strada unde locuieşte şoferul care a lovit-o pe trecerea de pietoni

Patru polițiști, printre care şi şeful Poliției Târgoviște, cercetați disciplinar în cazul scandalului de la înmormântare

Poliția Română anunță că o echipă mixtă din cadrul IGPR și IJJ a evaluat modul de pregătire, organizare și conducere a misiunii. În urma analizei, șeful Poliției Târgoviște, șeful Biroului de Ordine Publică și alți 2 polițiști, cu funcții de execuție, sunt cercetați disciplinar, în cazul scandalului de la înmormântarea care a avut loc în Târgoviște.

Oamenii legii sunt cercetați pentru gestionarea defectuoasă a dispozitivului instituit la înmormântarea fetiței de 13 ani, lovită pe o trecere de pietoni. În urma scandalului, trei persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, potrivit Reporterpenet.

Șeful Poliției Române, chestorul principal Benone-Marian Matei, a dispus declanșarea cercetării prealabile față de șeful Poliției Târgoviște și alți trei polițiști, pentru gestionarea defectuoasă a dispozitivului instituit la înmormântarea din Târgoviște unde oamenii legii au fost bătuți, transmite Poliția Română.

De asemenea, polițiștii au deschis alte două dosare penale pentru ultraj.

Comunicatul integral al Poliției Române

„Având în vedere evenimentul, înregistrat la data de 12 iulie a.c., în Târgoviște, județul Dâmbovița, o echipă mixtă din cadrul I.G.P.R. și I.G.J.R. a evaluat modul de pregătire, organizare și conducere a misiunii.

Din cadrul I.G.P.R., la Târgoviște, s-au deplasat specialiști ai Direcției Control Intern și Direcției de Ordine Publică.

În urma analizei, au fost identificate aspecte privind o gestionare defectuoasă a dispozitiviului instituit, la nivelul Poliției Municipiului Târgoviște.

Având în vedere cele constatate, șeful Poliției Române, chestor principal Benone-Marian MATEI, a dispus declanșarea cercetării prealabile, față de șeful Poliției Municipiului Târgoviște, șeful Biroului de Ordine Publică și alți 2 polițiști, cu funcții de execuție.

De asemenea, în cauză a fost dispusă declanșarea unei cercetări administrative, cu referire la posibile pagube materiale cauzate de avarierea unei autospeciale și folosirea armamentului din dotare.

În subsidiar, au fost constituite 2 dosare penale, întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, respectiv purtare abuzivă, în care unitatea de parchet competentă desfășoară cercetări”, se arată în comunicatul IGPR.

Citeşte şi: Analiză halucinantă, industria petrolului a obţinut profituri de aproapre trei miliarde de dolari pe zi, în ultimii 50 de ani. „Aşa au cumpărat politicieni şi sisteme”