Răsturnare de situaţie în cazul fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu înainte de eliberare

Surpriză de proporţii pentru fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, chiar înainte de eliberare. După ce a primit câte o lună de libertate pentru fiecare dintre cărţile pe care susţine că le-a scris în spatele gratiilor, procurorii au descoperit că nu există probe că ar fi fost redactate de el. 

RomaniaTV.net
01 aug. 2017, 05:38
Răsturnare de situaţie în cazul fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu înainte de eliberare

Fostul ministru al Transporturilor se află închis în Penitenciarul din Vaslui, timp în care susţine că a scris patru cărţi. El s-a prezentat în faţa instanţei şi a solicitat eliberarea condiţionată, iar magistraţii de la Judecătoria din Vaslui i-au aprobat cererea, acordându-i pentru fiecare carte scrisă o lună bonus. Procurorii DNA au contestat însă această decizie. Ei susţin că nu există dovezi clare că Fenechiu ar fi scris aceste cărţi în spatele gratiilor şi asta pentru că acestea nu au o bibliografie clară şi nici vreun manuscris. De asemenea, procurorii susţin că Relu Fenechiu nu în scop real ştiinţific ci pur şi simplu pentru a beneficia de reducerea pedepsei. 

Relu Fenechiu a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu în formă continuată, dar şi pentru luare de mită, la 5 ani şi jumătate de închisoare. El a executat până în prezent 3 ani şi jumătate.

Decizia finală în acest caz va fi luată pe 2 august de către magistraţii Tribunalului Vaslui.