Răsturnare de situație în cazul mașinilor incendiate în Galați. Autorul este un ofițer MAI

Apar detalii incredibile în cazul incendiului care a distrus opt mașini într-o parcare din Galați, în urmă cu o săptămână.

27 oct. 2021, 16:46
Răsturnare de situație în cazul mașinilor incendiate în Galați. Autorul este un ofițer MAI

Răsturnare de situație în cazul mașinilor incendiate în Galați. Se pare că autorul care ar fi provocat întregul incident cu un prejudiciu estimat la cateva zeci de mii de euro ar fi un militar, ofițer în carul Jandarmeriei Galați. Potrivit informațiilor, acesta ar fi recurs la gestul disperat din gelozie.

Răsturnare de situație în cazul mașinilor incendiate în Galați. Autorul este un ofițer MAI

Cum au descoperit făptașul, anchetatorii de la Galați au sesizat Parchetul Militar Iași. Jandarmul a fost arestat, iar conducerea instituției a dispus suspendarea sa din funcție.

Căpitanul George Daniel Băcanu, ofițer în cadrul structurii de Pază Obiective a IJJ Galați, ar fi acționat în baza unui plan bine determinat, susțin procurorii Parchetului Militar de la Iași, pe masa cărora a ajuns cazul. Motivul, gelozia. Și-a pus planul în aplicare în timp ce se afla în timpul liber, însă a avut grijă ca ulterior să încerce să își creeze un alibi solid prin intermediul serviciului.

„La data de 12.10.2021, în jurul orei 22,07, în timp ce se afla în timpul liber, pe fondul geloziei, a incendiat autoturismul (…) parcat în faţa scării (…) folosind un pet de 2,6 litri benzină achiziţionat în aceeaşi seară, la ora 21,47 (…), incendiul propagându-se şi distrugând alte opt autoturisme, precum şi uşa din termopan cu accesoriile sale de la intrarea în bloc. Amploarea incendiului extins la cele nouă autoturisme şi la uşa de acces în blocul susmenţionat, exploziile diferitelor pneurilor şi ale diferitelor obiecte a cauzat tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice”, se precizează într-un comunicat al Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi, citat de Agerpres.

Conform documentului citat, ”inculpatul l-a determinat în aceeaşi noapte pe un subaltern al său să întocmească, fără vinovăţie, un proces verbal de control în fals în registrul de control de la Prefectura Galaţi. A doua zi, căpitanul a întocmit personal un proces verbal în fals în registrul de control la Agenţia Galaţi a BNR, solicitându-i apoi unei subalterne să declare în fals că în noaptea precedentă ar fi fost controlată de el în timpul serviciului”. Cu alte cuvinte, ofițerul a încercat să își acopere urmele folosindu-se de funcția sa și a atras alți subalterni în crearea unor aparențe înșelătoare. În baza probelor adunate, procurorii militari au cerut reținerea jandarmului gălățean și au cerut arestarea sa preventivă. Pe 26 octombrie, confirm informațiilor publice apărute pe portalul instanțelor de judecată, Tribunalul Militar Iași a dispus arestarea preventivă a căpitanului George Daniel Băcanu, pentru 30 de zile. Acesta este acuzat de distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice, fals intelectual și abuz de autoritate.

Citește și: Cinci maşini au ars în parcarea unui bloc. Fumul şi flăcările urcau pana la etajul 5
 


loading...