Răsturnare de situaţie în cazul morţii lui Diego Maradona. A fost crimă cu premeditare? Şapte oameni, inculpaţi oficial!

Nu mai puţin de șapte oameni au fost acuzați de "omor simplu cu premeditare" de către procurorii care anchetează moartea fostului fotbalist Diego Maradona.

20 mai 2021, 12:08
Răsturnare de situaţie în cazul morţii lui Diego Maradona. A fost crimă cu premeditare? Şapte oameni, inculpaţi oficial!

Răsturnare de situaţie în cazul morţii lui Diego Maradona. Biroul procurorului general din orașul Sân Isidro, de lângă Buenos Aires, a cerut totodată judecătorul dosarului, Orlando Diaz, să le interzică inculpaților părăsirea Argentinei. Acuzații, al căror proces vă începe la 31 mai, sunt toți profesioniști din domeniul medical care s-au ocupat de îngrijirea lui Maradona.

Răsturnare de situaţie în cazul morţii lui Diego Maradona. A fost crimă cu premeditare? Şapte oameni, inculpaţi oficial!

Persoanele care vor fi audiate că acuzate sunt infimierii Ricardo Omar Almiron și Dahiana Gisela Madrid, coordonatorul infirmierilor, Mariano Perroni, medicul care a coordonat spitalizarea acasă a fostului fotbalist, Nancy Forlini, psihologul Carlos Angel Diaz, psihiatrul Agustina Cosachov și neurochirurgul Leopoldo Luque, indicat drept medicul de familie al lui Maradona.

Procurorii au dorit inițial să-i acuze de presupus omor involuntar, dar în cele din urma au decis să-i acuze de crima cu premeditare, infracțiune pentru care pot primi pedepse de 8 până la 25 de ani de închisoare, după ce au primit, la începutul acestei luni, raportul comisiei medicale, în care 11 experți au evaluat circumstanțele morții lui El Pibe de Oro. Raportul, al cărui conținut a fost difuzat de mass-media argentiniana, a stabilit că performanta echipei sanitare care l-a asistat pe Maradona a fost „inadecvată, deficitară și nesăbuită” și a lașat în voia sortii starea de sănătate a pacientului.

Operat la începutul lunii noiembrie 2020 pentru un hematom la cap, Maradona a murit câteva săptămâni mai tărziu, la 25 noiembrie 2020, că urmare a unui edem pulmonar acut secundar și a unei insuficiente cardiace cronice exacerbate, potrivit autopsiei.

Comisia medicală însărcinată cu investigarea ultimelor ore ale vedetei argentiniene a stabilit la începutul acestei luni că Diego Maradona a fost abandonat de medicii săi cu puţin timp înainte să moară.

Potrivit raportului experţilor făcut public vineri seară, legenda fotbalului argentinian a fost „abandonat” de echipa medicală care îl înconjura cu puţin timp înainte de moartea sa, având parte de un tratament „inadecvat” care a dus la o agonie lentă.

Procuratura a deschis o anchetă care urmăreşte să determine o posibilă neglijenţă sau imprudenţă în tratamentul medical administrat argentinianului, care a murit din cauza unei probleme cardiace la 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, în reşedinţa sa din Tigre, nordul din Buenos Aires, relatează AFP, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Autopsie Diego Maradona: Cum a murit legenda fotbalului argentinian